Modellbilder.se
Personlig bild
@va11e    ID# 64405   

Fotograf
Valdemar H.


Medlemskonto

Gratismedlem

Hallands län
Varberg
Samarbeten
2 st
Senast inloggad
2018-12-23
Typ av sessioner
TFP och Betaljobb


Tjena!

Jag heter Valle och är utexaminerad på programmet digital bildproduktion, inriktning på foto på Blekinge Tekniska Högskola sen våren 2012. Mitt fotointresse har alltid funnits där men jag har inte utvecklat det förrän ca ett och ett halvt år tillbaka då jag köpte min första systemkamera (Canon EOS 550D). Så sen dess har det knäppts en hel del bilder!

Det område som jag gillar mest och har födjupat mig mest i är att fotografera människor (både i studio samt naturlig miljö). Jag tycker inte att en bild lever ordentligt om det inte finns människor i den. Att uttrycket blir naturligt och inte konstlat är något som också är viktigt för mig. Bilden blir ju tråkig annars.

Nu som medlem här hoppas jag på att kunna bygga ut mitt kontaktnätverk och att jag ska kunna få fotografera modeller som är villiga att ställa upp.

Om ni gillar mina bilder och kan tänka er att bli plåtade av mig. Tveka inte att höra av er! :)


Ålder
28 år
Erfarenhet
Erfaren
Medlem sedan
2011-10-24
Senast aktiv
2019-02-01 18:58:22


 • Bare beauty

  Sujatha  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Sujatha

  Sujatha  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Black 'n' white

  Sujatha  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Peacocking

  va11e  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Mysterious

  va11e  
  Solo Ej i Portfolio
 • Rorshach

  va11e  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Tänkaren

  va11e  
  Solo Ej i Portfolio
 • Old fashioned

  va11e  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Strawberry milkshake w...

  Modigh  
  Teamwork Ej i Portfolio
 • Omsluten av mörker

  va11e  
  Teamwork Ej i Portfolio
2013-08-12
Skapade fotoidéen John Bauer inspirerat - Hej! Jag har en John Bauer inspirerad modell planerad in i minsta detalj då min förra modell avbokade. Så nu efterlyser jag en ny kvinnlig modell med helst långt blont hår som är beredd att ta på s...
2012-06-17
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Jag måste säga att jag tänker mycket på Richard Avedon när jag ser dessa blider! Mycket bra!!
2012-06-03
Skrev kommentar till Louise
Riktigt snyggt, gillar sista bilden väldigt mycket
2012-05-24
Gillade följande kommentar till Peacocking
Förutom allt klokt som redan är sagt här ovan så uppskattar jag vald bildordning. Vi förs ständigt närmare. Bild 4 är även min favorit (känslan i bilden). Bilderna överlag riktigt fint ljussatta med sköna övergångar mellan klädsel och bakgrund. (Bild 1 för tight, ja)
2012-05-24
Gillade följande kommentar till Peacocking
Bara instämma med de som redan skrivit.. 4:an är min favvo oxå.. så jäkla bra.. snyggt av er båda..
2012-05-23
Gillade följande kommentar till Peacocking
Väldigt cool styling och makeup. Synd på ettan att den är kapad i toppen, hade varit bättre tycker jag om det funnits lite mer luft ovanför fjädrarna. Samma sak gäller tvåan fast här är det inte lika påtagligt. Jag tycker fyran är den bästa bilden då den förmedlar lite mer känsla än de andra tre. Och jag gillar också färgtonen i ettan, tvåan och fyran, mycket snyggt. I det stora hela en bra session :)
2012-05-23
Deltagit i fotosessionen Peacocking
Detta är en fotosession som Jessica tog initiativ till för att visa upp sin påfågel-inspirerade kreation som var hennes tävlingsbidrag i Stockholm Makeup Championship! Jag och Mari hjälpte gärna till ...
2012-05-23
Skrev kommentar till Summer mood
Gillar modellernas agerande starkt. Bild 1 och 2 är väldigt fina men bakgrunden kan kännas lite stökig och vissa partier är utfrätta vilket är synd.
2012-05-23
Skrev kommentar till Jessie in a Red Corset
Jag tycker ofta i Anders bilder att vitbalansen drar åt det gula hållet och att högdagrarna hade behövt lite boost så bilderna inte känns lika trötta. Så känner jag inför denna sessionen också.
2012-05-23
Skrev kommentar till Vitsippor
Bild tre ljusmässigt skulle jag vilja peka ut som den sämsta i denna serien. Hårt och platt blixtljus ute i ett sånt här landskap mitt på dagen känns bara så fel. Min favorit är utan tvekan ettan. Modellen har en väldigt förförisk blick och det lite spräckliga solljuset som faller ner mellan grenarna skapar ändå ganska effektfullt ljus här. PS: Ta det lugnt med hudretuschen.
2012-05-18
Skrev kommentar till telgehus
Att kunna bryta regler inom området fotografi är en vetenskap om man kan göra det på ett sätt som faktiskt är tilltalande för ögat. Annars kan man fotografera hursomhelst och säga att man vill bryta regler, regler som det verkar som att man inte har koll på. Sådant märks. Exempel på detta i dina bilder är t.ex de väldigt hårda skuggorna under ögonen i de två första bilderna eller att i de tre sista bilderna fälla upp blixten. Att på din profil kalla dig erfaren semi-professionell känns därför som en ganska stor överdrift. Man kan för övr. ställa in redan i kameran att stående bilder ska roteras rätt när man för i dem i datorn. Så slipper man tänka på det sen.
2012-04-18
Skrev kommentar till Josefina décolletée
Fotoregler är en myt
2012-02-27
Gillade följande kommentar till Ringbrynjebikini
Hur lyckas man sabba bilderna så totalt som i dessa bilder?
2012-02-21
Skrev kommentar till Metamorfos
haha så twistat, jag gillart'
2012-02-17
Skrev kommentar till Första gångrn
Personligen är jag rätt allergisk mot att använda green screen som bakgrund när jag fotograferar. Sen blir jag lite fundersam över vad träbockarna gör där i bakgrunden. De känns ganska malplacerade i sammanhanget.
2012-02-17
Skrev kommentar till All this Pains is an Illusion
Tycker det är synd att du inte använder en roligare miljö och intressantare kompositioner när du har gjort ett så bra jobb med kroppsmålningen.
2012-02-15
Skrev kommentar till Lost
Fanns det någon tanke eller var det bara en liten fotorunda? Tycker inte ljuset var så trevligt här. Det blev den där "racoon-eyes"- effekten som inte är så smickrande. För övrigt så har jag aldrig sett problem i att kapa kroppsdelar. En hand mer eller mindre tycker jag inte gör så mycket.
2012-02-15
Skrev kommentar till Direkt från kontoret
Jag tycker alla tre bilderna är bra ljus- och kompositionsmässigt men retuschen va ingen vidare. Chilla med färgstyrkan och oskärpe-filtret.
2012-02-12
Skrev kommentar till Johanna in the kitchen
Snygg modell o bra inlevelse men var verkligen ett litet kalt kök den bästa möjliga miljön?
2012-02-09
Skrev kommentar till Sad girl
För mig hamnar nog denna i kategorin humor mer än något annat
2012-02-09
Skrev kommentar till beautify dream
Tycker inte riktigt att detta hör hemma här men snyggt iaf.
2012-02-09
Skrev kommentar till Artsy
Jag tycker inte det var lyckat med en sån grov textur på detta. Modellens hud blir förstörd och det ser lite ut som att något har spillt nåt över bilderna.
2012-02-06
Skrev kommentar till Fine art - naken
med bild 2*
2012-02-06
Skrev kommentar till Fine art - naken
jag tycker varken ljus eller redigering var särskilt lyckat här. Och what's the deal med bild? Hör inte hemma på MB iaf.
2012-02-06
Skrev kommentar till Maja
Sista bilden va mkt fin
2012-02-06
Skrev kommentar till I trappuppgången
Bra modell! :D Tycker annars att miljön är rätt tråkig.
2012-02-06
Skrev kommentar till Harmoni
Att bilder är sneda tillför oftast lite extra fart i bilder tycker jag så det har inte jag nåt problem med. Tvärtom. Men som Lars-Erik säger. Bakgrunden? Ett element och ett stökigt fönster skulle jag inte använda som bakgrund. Bra och snygg modell och fint ljus
2012-02-05
Skrev kommentar till Linda i glam och rök
Björn: hur är den sista bilden en silhuett?
2012-02-05
Skrev kommentar till Linda i glam och rök
Coola effekter men borde det egentligen inte passa mycket bättre att en "rockstjärna" fotograferas mer underifrån för en konsert:igare touch?
2012-02-05
Skrev kommentar till Glitter och glamour
Jag vet inte riktigt vad det här snacket om att bilderna skulle vara för ljusa handlar om. Jag skulle snarare beskriva det som en brist på skuggor. Det är inte så mycket djup i bilderna. Kan tycka att poserna är rätt bra men det finns en sorts stelhet i dem och det kan jag tycka finns i Kristinas ansiktsuttryck också. Annar snygg modell, häftig bakgrund och cool korsett.
2012-02-01
Skrev kommentar till Sarah
Underbart!
2012-01-27
Skrev kommentar till Kvinnliga kurvor..
Snyggt utförande men inte så originellt... men det behöver man ju inte alltid vara.
2012-01-27
Skrev kommentar till Hard Life.
Jag gillar nummer 1 bäst. Hade för min del gärna fått ljusats upp aningen. Men annars så! I tvåan stör jag mig lite på veckan i nacken som gör att posen ser lite okbekväm ut. I trean så är ljusreflektionerna i ögonen inte symetriska så det ser ut som att ögonen tittar åt olika håll vid första anblick. I fyran är det lite väl mycket ljus i ögonen för min smak. Annars gillar jag!
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Stilrent och livfulla bilder, tror nr 2 är en stor favorit:)
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Snyggt och elegant! Även min favorit pose är nr 1 för att den inte är statisk utom levande, men jag tycker också om pose 2 och 3, ja och även 4.. Bra jobbat Mari och Valdemar!
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Första fotot känns väldigt inbudande och hela sessionen faller mig verkligen i smaken. Speceillt sista bilden som visar den vackra kroppen med former, ansikte och en del av fokuset som jag lägger på vänster hand.
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Snyggt! Stilrent och enkelt, men samtidigt med dynamik och spännande poser. Denna gillas :) Bra jobbat!
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Allt är egentligen redan sagt, instämmer i lovorden. Vill dock gärna tillägga att jag tycker ni visar alldeles förträffligt att även med en relativt enkel ljussättning kan man skapa spänning i bilden.
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Yeah, when simplicity is at its best.
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Jag gillar när det inte är för komplicerat, precis som här. Enkelt, stilrent och elegant. Modellen för sig otroligt fint. Gillas!
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Doftar Avedon, vilket är alltid bra. Enormt lyckat!
2012-01-26
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Riktigt fin session. Ljussättningen och känslan ger mig 60- tals vibbar tycker jag. Fina poser och inlevelse av modellen. Väldigt snyggt !
2012-01-26
Skrev kommentar till Lovely summer
Trevligt med lite sommarbilder! I de två försa tycker jag att vitbalansen lutar lite väl mycket åt det gula hållet. De två sista bilderna gillar jag! Speciellt fyran.
2012-01-26
Skrev kommentar till fine art
Fine art skulle jag inte säga att det är. Sen stör jag mig på bakgrunden. Speciellt i den första bilden där den man ser att det är en greenscreen. Den har även blivit randig. Jag gillar den sista bilden men inte resten.
2012-01-26
Skrev kommentar till Plastic is the shit!!
Snyggt. Ettan och tvåan gillas mest.
2012-01-26
Skrev kommentar till One Life, One Light
Detta gillas! Älskar goggles:arna, den texturerade bakgrunden, poseringen som känns naturlig och röken. Gött att se!
2012-01-26
Skrev kommentar till Angi
Personligen har jag svårt för utrustning i bild. Det blir för mycket sladdar och stativ som stjäl fokus från modellen kan jag tycka. Annars var det snyggt.
2012-01-24
Skrev kommentar till Linnéa
Jag har redan kommenterat den här sessionen innan men jag tänkte tillägga att jag försöker alltid testa en ljussättning på mig själv eller en kompis före jag testar med modell. Så jag vet att ljuset är bra. Dagen innan eller i god tid före sessionen.
2012-01-23
Gillade följande kommentar till Transparent Temptation
Vad rör beskärningen av bilderna, så känner jag kanske en viss tveksamhet till bild 4, som med hänsyn till uttryck är min absoluta favorit i denna session. Luften över huvudet förtar en del av motivet. Bilden förtjänar en större koncentration på modellen.
2012-01-23
Skrev kommentar till Transparent Temptation
Men vi kommenterar väl inte här för att argumentera mot varandra om vem som tycker mest rätt? Vi kommenterar här för att tycka till om bilderna.
2012-01-22
Skrev kommentar till blandat
Jag glömde faktiskt helt att läsa texten. Får väl skylla på att jag har varit vaken i 48 timmar. Jag ber om ursäkt för det om du tog illa upp.
2012-01-22
Skrev kommentar till Transparent Temptation
jag menar inte underexponerade som i att lågdagrarna saknar information. Tyckte helt enkelt att det var lite för mörkt för min personliga smak. Samt beskärningen. Helt upp till er vad ni tycker.
2012-01-22
Skrev kommentar till blandat
Jag är nyfiken på vad kopplingen är mellan första bilden och de två andra? Gillade nämligen första. De andra två tyckte jag inte va lika bra.
2012-01-22
Gillade följande kommentar till Fashion Underwear
Ljuset är en katastrof i denna session. Mest framträdande bland de dåligheter som denna ljussättning lett fram till är den mycket märkliga nässkuggan, som Björn redan nämnt, fördjupningen av de mörka påsarna under ögonen och den konstiga skuggan i pannan. Det som är viktigast att lära sig, bortsett från att få skärpa i bilderna, om man ska bli en framträdande studiofotograf är att hantera ljuset. Annars är Linnéa vacker och hennes poser är bra :)
2012-01-22
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Jag är också ett fan av Irving Penn, och vem vet, en vacker dag kanske du når till hans höjder men det kommer nog att ta sin tid med idogt fotoarbete på vägen... Men en snygg session är det. Bra jobbat av er båda :)
2012-01-22
Gillade följande kommentar till Old fashioned
Snyggt!! Ska du bli Sveriges nya Irving Penn? :-) Det är mycket bra jobbat av er båda två.
2012-01-22
Skrev kommentar till Transparent Temptation
Vet inte riktigt om jag tycker om att jag får kritik på mina personliga åsikter. Om jag nu inte missuppfattat dvs.
2012-01-22
Skrev kommentar till Fashion Underwear
Mitt första intrycket gällande ljuset är att det saknas en huvudljuskälla. En beauty dish eller liknande framifrån och jag tror detta hade blivit bra. Just nu kommer inte ögonen fram och det är synd eftersom modellen gör ett såpass bra jobb. Nog för att jag tycker man ska experimentera med ljus så lyckades ni inte denna gången.
2012-01-22
Gillade följande kommentar till Fashion Underwear
Nu är vi ute och seglar långt ifrån denna session, men Robert, jag tycker inte att du själv verkar göra som du skriver här ovan. Är bara att gå in under dina "Aktiviteter" och titta på din kommentarshistorik. De som blivit drabbade av dig (jag är inte någon av dom), brukar sällan käfta tillbaka så mycket som ni gör här heller. Lär dig ta och ge kritik.
2012-01-22
Skrev kommentar till Transparent Temptation
Lite underexponerad. Går dock lätt att fixa i PS. Hade gärna sett sittbilderna hårdare beskurna. Lite väl mycket tomrum ovanför huvudet som det är nu kan jag tycka.
2012-01-22
Skrev kommentar till In the park
Hade varit bättre med en mindre stökig bakgrund som inte drar så mycket uppmärksamhet från modellen.
2012-01-20
Fotosessionen "Old fashioned " till utställningen
En fotosession med Mari inspirerad av äldre fashion-stil!...
2012-01-20
Skrev kommentar till Old fashioned
Tack så mycket, Christer! Värmer verkligen att höra :) Jag är stort fan av Irving Penn!
2012-01-20
Skrev kommentar till Old fashioned
Vi tackar och bockar för alla fina kommentarer! Tycker det är kul att det varierar vilken bild ni gillar bäst. Enkel ljussättning med en eller två blixtar är enligt mig det som ger det mest spännande resultatet :) Skarpsynt att du såg klacken där, Björn. Den har jag inte ens märkt själv :p
2012-01-18
Deltagit i fotosessionen Old fashioned
En fotosession med Mari inspirerad av äldre fashion-stil!...
2012-01-18
Skrev kommentar till Hon fann ett smycke
Snällaste kommentar? Brukar jag vara elak? Saklig och ärlig skulle jag nog mer påstå. Jag tror att det ger fotografen samt modellen mest. Sen behöver man inte hålla med.
2012-01-18
Skrev kommentar till Autumn Glow
Mycket vackert
2012-01-18
Skrev kommentar till Hon fann ett smycke
När jag tänker silhuett så tänker jag mig att det nästan bara går att urskilja konturerna ur motivet. Här känns det mest som en underexponerad bildserie där motivet egentligen borde ha varit ljusare. Personligen hade jag velat se den mörkare. Bild nummer ett är för övrigt något ljusare än de andra. Jag funderade lite på ljuset bakom Sofie där. Det byter form känns det som. Är det något som är modifierat i efterhand eller blev det så? För det hade ju varit snyggare om det var klotrunt isåfall. Hursomhelst så är min favorit nummer tre. Där kommer det fram lite mer former. Vilket i min mening är hela grejen med en silhuett. Att framhäva former och mönster.
2012-01-17
Skrev kommentar till Sofie in Torn Tights
Jag tycker tajtsen är lite väl sönderrivna för att se snygga ut. Och om de skulle se ut sådär så hade det nog passat bättre med andra kläder till som passat bättre till det sönderrivna. Hela sessionen känns rätt stel och blek. Bakgrundens gulgrå ton var inte så smickrande heller. Lite mer pigghet och action behövs i de flesta bemärkelser här kan jag tycka.
2012-01-16
Skrev kommentar till Stickning
Detta känns väldigt konstlat. Det hade varit trevligare att se ett ljus som var mer naturligt, en lite trevligare bakgrund och inte denna sterila väggen samt att modellen var mer fokuserad på sitt istället för kameran för en mer naturlig stämning.
2012-01-16
Skrev kommentar till Red shoes
I den första bilden påminner posen mig om graviditet. På ett dåligt sätt. Natalies högra arm hamnar lite konstigt i bild två så det ger illusionen av att det inte är hennes egen. Annars är bilden bra tycker jag. I sista bilden gillar jag inte posen heller så mycket. Det hade varit bättre om hon gjorde något liknande fast i profil. Armarna tätt intill kroppen på det där viset brukar ofta vara lite osmickrande. Väldigt mycket luft ovanför huvudet också. annars tycker jag att Natalie har ett bra uttryck och bilderna är trevliga i sig.
2012-01-16
Skrev kommentar till Viskan
Jag gillar de första två bilderna. Mysig varm ton i bilden. Dock hade jag gärna sett att hon tittade in i kameran någon gång. Efter bild tre får man känslan av att Petra gör allt för att undvika ögonkontakt med kameran. Lite för många bilder på samma sak kan jag tycka.
2012-01-16
Skrev kommentar till Porträtt
Jag tycker att nummer två är den bästa. De andra bilderna hade ett lite irriterande uppifrånperspektiv. Tycker det är synd att man inte fick se fler helkroppsbilder med en sån snygg outfit.
2012-01-16
Skrev kommentar till Ensam i världen
Jag kan nog tycka att denna sessionen har fått lite bättre betyg än vad den förtjänar. Exponeringerna och vitbalansen är inte genomgående för bilderna vilket ser lite skumt ut. Jag tycker miljön är lite skum i de första och ensam-i-världen-stämningen finns inte riktigt där. Tredje bilden gillar jag bäst. Men den är gulaktig och horisonten är något sned.
2012-01-13
Skrev kommentar till Angi
Jag gillar bilderna i stort. Men jag känner mig lite bländad av lampan i de två första bilderna. Sen irriterar det lite hur tydligt man ser stativ och sladd. Jag tror att det hade kunnat funka om man placerade den lite längre bak i bilden så att den blev lite mer oskarp. Det hade kunnat ge illusionen av en måne. Jättefint uttryck av modellen i bild 4.
2012-01-13
Skrev kommentar till Vivi
Jag gillar ljuset och den varma tonen i de här bilderna. De går väl ihop med modellens hårfärg och nattlinne(?). Jag tyckte inte att spegelbilden är den bästa. Jag tycker den är bra men jag gillar inte blommorna som kommer o tar över med sina starka färger. Mina favoritbilder är de två sista. De får en att undra vad hon tänker på.
2012-01-13
Skrev kommentar till Operfekt
Jag gillar första bilden bäst. Den känns naturlig. Dock gör hennes pose att det ser ut som att hon själv har hållit i kameran och tagit en egopic. En mindre tajt komposition hade nog blivit bättre. Eller eventuellt posera armarna annorlunda.
2012-01-12
Skrev kommentar till In color
Jag tycker inte att detta är foto.
2012-01-12
Skrev kommentar till Sin City II
Jag tycker att bildkompositonerna är bra och modellerna agerar bra. Men jag tycker inte om filtret alls.
2012-01-12
Skrev kommentar till Ängel
Jag gillar nummer 2, 5 och 6 bäst. De känns mest änglalika i modellens poser och uttryck. Dock undrar jag lite varför hon bytte underkläder till den sjätte bilden och varför hennes jättelika syster fick vara med på sista?
2012-01-12
Skrev kommentar till Lady in red 2
Fjärde och femte bilden var de bästa. Tyget bildade väldigt harmoniska linjer i just de bilderna. Nummer två känns lite som att "här står jag och hänger upp gardinerna". kanske att tyget kunde varit upphängt på något sätt. Personligen tycker jag ofta att man inte behöver fler än 3-5 bilder i en fotosession då det tenderar att bli tjatigt efte den femte bilden. De bilderna där Grazyna syns tycker jag kunde skippats. Jag hade nog också valt en annan bakgrund till just den här idén. Något lite mer lugnt och mystiskt än den väldigt skarpt vita som används här. Något som framhäver det röda tyget. och kanske en dramatisk ljussättning med blixt snett uppifrån för att framhäva tygets veck mer.
2012-01-11
Skrev kommentar till Back in the days
Jag kan tycka att det är för mycket galler och att modellen blir lite intryckt i ett hörn bara för att få vara med i kompositionen. redigeringen var dock rätt skön.
2012-01-11
Skrev kommentar till Mathilde
Modellen var bra! Exponeringen, ljuset och kompositionen var inte lika bra.
2012-01-11
Skrev kommentar till Flying...
Jag kan tycka att modellens blick har fastnat på ett ställe under kameran som inte ger henne ett så smickrande uttryck. Hade hellre velat se att hon tittade någon decimeter eller två ovanför kameran
2012-01-11
Skrev kommentar till Black and White
Jag kan nog tycka att modellen ser rätt obekväm ut i typ alla bilderna.
2012-01-11
Skrev kommentar till Feminint
Varför tittar hon åt vänster i varje bild och ser lite halvt skrämd ut? Hade jag velat ha feminint hade jag nog försökt få en lite varmare stämning.
2012-01-11
Skrev kommentar till BEHIND THE MASK
Outfiten var ju hur cool somhelst men varför placera henne i en lada?
2012-01-11
Skrev kommentar till Tegelväggen
Platt ljus och att varannan bild var svartvit håller inte för mig. Tegelväggar är alltid snyggt men golvet och kontorsstolen?? Modellens engagemang såg inte heller helhjärtat ut tyvärr...
2012-01-11
Skrev kommentar till Skaka loss
Detta känns ju faktiskt bara oseriöst.
2012-01-09
Deltagit i fotosessionen Strawberry milkshake with a cherry on the top
"Väntan är ett faktum. Fixa till läppstiftet, rätta till klänningen. Ser det bra ut? Det känns bra. Väntar lite till. Äntligen, äntligen kom det jag längtat efter så! Min jordgubbsmilkshake m...
2011-12-21
Gillade följande kommentar till Vackert slingrande
Osmakligt. skulle kunna ha varit en mycket bra session med en oerhört vacker orm. men bild 5 och 6 förstör allt. att ta en bild där det ser ut som om modellen har sex med ormen är inte okej. ha inte levande rekvisita till det, och framför allt inte ett djur. ta ett paraply, en dildo, eller om det nu ska vara slingrande, ta en fjäder Boa.
2011-12-04
Gillade följande kommentar till Omsluten av mörker
Trean är jätte snygg =)
2011-12-01
Gillade följande kommentar till CB985 Café
Jag reagerar inte över "denna typen av bilder", utan på att de inte är speciellt bra. De är okej men inte mer. Det tragiska är att de ändå får uppmärksamhet och beröm för att de innehåller en halvnaken tjej, som om det är samma sak som kvalitet. MB verkar mest handla om ganska smaklös mjukporr (generellt) och betydligt mindre om estetik. Det är ledsamt. Det är lite som med kvällstidningarna: det värsta inte är att de finns utan att folk köper skiten.
2011-12-01
Gillade följande kommentar till CB985 Café
Synd då att det inte är några vackra bilder, bara en halvnaken tjej på en maskin med en motor. Det räcker som bekant långt här på modellbilder, men det säger ju ingenting om estetik i allmänhet.
2011-12-01
Gillade följande kommentar till CB985 Café
Av alla sexistiska sätt att porträttera kvinnor är nog motorcykel lättklädd tjej det allra värsta. Jag avskyr den här typen av bilder. Jag kan absolut inte förstå hur det år 2010 fortfarande finns folk som vill göra detta och tjejer som ställer upp på det.
2011-11-23
Skrev kommentar till Lorena i nån slags rokoko ...
Sjukt nice bilder! Älskar miljön. Var är detta
2011-11-23
Skrev kommentar till Ivona!
Fint uttryck hos modellen som du lyckats fånga! Jag gillar redigeringen men den hade gärna fått vara lite lugnare i högdagrarna. Speciellt i bild nummer tre. Men det är väl en smaksak!
2011-11-22
Skrev kommentar till Det var en gång
Varför är det intressant? :)
2011-11-21
Skrev kommentar till Harmoni Disharmoni
Stor kvalitetsskillnad på bilderna här tycker jag. Första var jättebra men sen tycker jag att de dalade. Ljuset var inte riktigt på sin plats efter det.
2011-11-21
Skrev kommentar till Det var en gång
Gillar färgtemat även om jag gärna hade sett det lite mer nedtonat. Speciellt i huden på flickorna. På bild två ser man det tydligt på tjejen längst bak. Det blir någon skum brunröd färg över ögonen som inte är genomgående för resten av bilden. Kan tycka att miljön är lite väl plottrig (annars älskar jag den) och min blick far runt lite mer än jag tycker är bekvämt. Sen ser tjejen i prickigt lite smått obekväm ut. Gillar idén och miljön men redigeringen är lite too much för min smak.
John Bauer inspirerat
i Varberg, Hallands län. Skapad 2013-08-12.
Louise
Riktigt snyggt, gillar sista bilden väldigt mycket
Skapad 2012-06-03.
Summer mood
Gillar modellernas agerande starkt. Bild 1 och 2 är väldigt fina men bakgrunden kan kännas lite stökig och vissa partier är utfrätta vilket är synd.
Skapad 2012-05-23.
Jessie in a Red Corset
Jag tycker ofta i Anders bilder att vitbalansen drar åt det gula hållet och att högdagrarna hade behövt lite boost så bilderna inte känns lika trötta. Så känner jag inför denna sessionen också.
Skapad 2012-05-23.
Vitsippor
Bild tre ljusmässigt skulle jag vilja peka ut som den sämsta i denna serien. Hårt och platt blixtljus ute i ett sånt här landskap mitt på dagen känns bara så fel. Min favorit är utan tvekan ettan. Modellen har en väldigt förförisk blick och det lite spräckliga solljuset som faller ner mellan grenarna skapar ändå ganska effektfullt ljus här. PS: Ta det lugnt med hudretuschen.
Skapad 2012-05-23.
Josefina décolletée
Fotoregler är en myt
Skapad 2012-04-18.
Metamorfos
haha så twistat, jag gillart'
Skapad 2012-02-21.
Första gångrn
Personligen är jag rätt allergisk mot att använda green screen som bakgrund när jag fotograferar. Sen blir jag lite fundersam över vad träbockarna gör där i bakgrunden. De känns ganska malplacerade i sammanhanget.
Skapad 2012-02-17.
All this Pains is an Illusion
Tycker det är synd att du inte använder en roligare miljö och intressantare kompositioner när du har gjort ett så bra jobb med kroppsmålningen.
Skapad 2012-02-17.
Direkt från kontoret
Jag tycker alla tre bilderna är bra ljus- och kompositionsmässigt men retuschen va ingen vidare. Chilla med färgstyrkan och oskärpe-filtret.
Skapad 2012-02-15.
Johanna in the kitchen
Snygg modell o bra inlevelse men var verkligen ett litet kalt kök den bästa möjliga miljön?
Skapad 2012-02-12.
Sad girl
För mig hamnar nog denna i kategorin humor mer än något annat
Skapad 2012-02-09.
Artsy
Jag tycker inte det var lyckat med en sån grov textur på detta. Modellens hud blir förstörd och det ser lite ut som att något har spillt nåt över bilderna.
Skapad 2012-02-09.
Maja
Sista bilden va mkt fin
Skapad 2012-02-06.
I trappuppgången
Bra modell! :D Tycker annars att miljön är rätt tråkig.
Skapad 2012-02-06.
Harmoni
Att bilder är sneda tillför oftast lite extra fart i bilder tycker jag så det har inte jag nåt problem med. Tvärtom. Men som Lars-Erik säger. Bakgrunden? Ett element och ett stökigt fönster skulle jag inte använda som bakgrund. Bra och snygg modell och fint ljus
Skapad 2012-02-06.
Linda i glam och rök
Björn: hur är den sista bilden en silhuett?
Skapad 2012-02-05.
Linda i glam och rök
Coola effekter men borde det egentligen inte passa mycket bättre att en "rockstjärna" fotograferas mer underifrån för en konsert:igare touch?
Skapad 2012-02-05.
Sarah
Underbart!
Skapad 2012-02-01.
Hard Life.
Jag gillar nummer 1 bäst. Hade för min del gärna fått ljusats upp aningen. Men annars så! I tvåan stör jag mig lite på veckan i nacken som gör att posen ser lite okbekväm ut. I trean så är ljusreflektionerna i ögonen inte symetriska så det ser ut som att ögonen tittar åt olika håll vid första anblick. I fyran är det lite väl mycket ljus i ögonen för min smak. Annars gillar jag!
Skapad 2012-01-27.
Lovely summer
Trevligt med lite sommarbilder! I de två försa tycker jag att vitbalansen lutar lite väl mycket åt det gula hållet. De två sista bilderna gillar jag! Speciellt fyran.
Skapad 2012-01-26.
One Life, One Light
Detta gillas! Älskar goggles:arna, den texturerade bakgrunden, poseringen som känns naturlig och röken. Gött att se!
Skapad 2012-01-26.
Angi
Personligen har jag svårt för utrustning i bild. Det blir för mycket sladdar och stativ som stjäl fokus från modellen kan jag tycka. Annars var det snyggt.
Skapad 2012-01-26.
Linnéa
Jag har redan kommenterat den här sessionen innan men jag tänkte tillägga att jag försöker alltid testa en ljussättning på mig själv eller en kompis före jag testar med modell. Så jag vet att ljuset är bra. Dagen innan eller i god tid före sessionen.
Skapad 2012-01-24.
Transparent Temptation
Men vi kommenterar väl inte här för att argumentera mot varandra om vem som tycker mest rätt? Vi kommenterar här för att tycka till om bilderna.
Skapad 2012-01-23.
blandat
Jag glömde faktiskt helt att läsa texten. Får väl skylla på att jag har varit vaken i 48 timmar. Jag ber om ursäkt för det om du tog illa upp.
Skapad 2012-01-22.
Transparent Temptation
jag menar inte underexponerade som i att lågdagrarna saknar information. Tyckte helt enkelt att det var lite för mörkt för min personliga smak. Samt beskärningen. Helt upp till er vad ni tycker.
Skapad 2012-01-22.
blandat
Jag är nyfiken på vad kopplingen är mellan första bilden och de två andra? Gillade nämligen första. De andra två tyckte jag inte va lika bra.
Skapad 2012-01-22.
Transparent Temptation
Vet inte riktigt om jag tycker om att jag får kritik på mina personliga åsikter. Om jag nu inte missuppfattat dvs.
Skapad 2012-01-22.
Transparent Temptation
Lite underexponerad. Går dock lätt att fixa i PS. Hade gärna sett sittbilderna hårdare beskurna. Lite väl mycket tomrum ovanför huvudet som det är nu kan jag tycka.
Skapad 2012-01-22.
In the park
Hade varit bättre med en mindre stökig bakgrund som inte drar så mycket uppmärksamhet från modellen.
Skapad 2012-01-22.
Old fashioned
Tack så mycket, Christer! Värmer verkligen att höra :) Jag är stort fan av Irving Penn!
Skapad 2012-01-20.
Old fashioned
Vi tackar och bockar för alla fina kommentarer! Tycker det är kul att det varierar vilken bild ni gillar bäst. Enkel ljussättning med en eller två blixtar är enligt mig det som ger det mest spännande resultatet :) Skarpsynt att du såg klacken där, Björn. Den har jag inte ens märkt själv :p
Skapad 2012-01-20.
Hon fann ett smycke
Snällaste kommentar? Brukar jag vara elak? Saklig och ärlig skulle jag nog mer påstå. Jag tror att det ger fotografen samt modellen mest. Sen behöver man inte hålla med.
Skapad 2012-01-18.
Autumn Glow
Mycket vackert
Skapad 2012-01-18.
Hon fann ett smycke
När jag tänker silhuett så tänker jag mig att det nästan bara går att urskilja konturerna ur motivet. Här känns det mest som en underexponerad bildserie där motivet egentligen borde ha varit ljusare. Personligen hade jag velat se den mörkare. Bild nummer ett är för övrigt något ljusare än de andra. Jag funderade lite på ljuset bakom Sofie där. Det byter form känns det som. Är det något som är modifierat i efterhand eller blev det så? För det hade ju varit snyggare om det var klotrunt isåfall. Hursomhelst så är min favorit nummer tre. Där kommer det fram lite mer former. Vilket i min mening är hela grejen med en silhuett. Att framhäva former och mönster.
Skapad 2012-01-18.
Stickning
Detta känns väldigt konstlat. Det hade varit trevligare att se ett ljus som var mer naturligt, en lite trevligare bakgrund och inte denna sterila väggen samt att modellen var mer fokuserad på sitt istället för kameran för en mer naturlig stämning.
Skapad 2012-01-16.
Red shoes
I den första bilden påminner posen mig om graviditet. På ett dåligt sätt. Natalies högra arm hamnar lite konstigt i bild två så det ger illusionen av att det inte är hennes egen. Annars är bilden bra tycker jag. I sista bilden gillar jag inte posen heller så mycket. Det hade varit bättre om hon gjorde något liknande fast i profil. Armarna tätt intill kroppen på det där viset brukar ofta vara lite osmickrande. Väldigt mycket luft ovanför huvudet också. annars tycker jag att Natalie har ett bra uttryck och bilderna är trevliga i sig.
Skapad 2012-01-16.
Viskan
Jag gillar de första två bilderna. Mysig varm ton i bilden. Dock hade jag gärna sett att hon tittade in i kameran någon gång. Efter bild tre får man känslan av att Petra gör allt för att undvika ögonkontakt med kameran. Lite för många bilder på samma sak kan jag tycka.
Skapad 2012-01-16.
Porträtt
Jag tycker att nummer två är den bästa. De andra bilderna hade ett lite irriterande uppifrånperspektiv. Tycker det är synd att man inte fick se fler helkroppsbilder med en sån snygg outfit.
Skapad 2012-01-16.
Ensam i världen
Jag kan nog tycka att denna sessionen har fått lite bättre betyg än vad den förtjänar. Exponeringerna och vitbalansen är inte genomgående för bilderna vilket ser lite skumt ut. Jag tycker miljön är lite skum i de första och ensam-i-världen-stämningen finns inte riktigt där. Tredje bilden gillar jag bäst. Men den är gulaktig och horisonten är något sned.
Skapad 2012-01-16.
Angi
Jag gillar bilderna i stort. Men jag känner mig lite bländad av lampan i de två första bilderna. Sen irriterar det lite hur tydligt man ser stativ och sladd. Jag tror att det hade kunnat funka om man placerade den lite längre bak i bilden så att den blev lite mer oskarp. Det hade kunnat ge illusionen av en måne. Jättefint uttryck av modellen i bild 4.
Skapad 2012-01-13.
Vivi
Jag gillar ljuset och den varma tonen i de här bilderna. De går väl ihop med modellens hårfärg och nattlinne(?). Jag tyckte inte att spegelbilden är den bästa. Jag tycker den är bra men jag gillar inte blommorna som kommer o tar över med sina starka färger. Mina favoritbilder är de två sista. De får en att undra vad hon tänker på.
Skapad 2012-01-13.
Operfekt
Jag gillar första bilden bäst. Den känns naturlig. Dock gör hennes pose att det ser ut som att hon själv har hållit i kameran och tagit en egopic. En mindre tajt komposition hade nog blivit bättre. Eller eventuellt posera armarna annorlunda.
Skapad 2012-01-13.
Sin City II
Jag tycker att bildkompositonerna är bra och modellerna agerar bra. Men jag tycker inte om filtret alls.
Skapad 2012-01-12.
Ängel
Jag gillar nummer 2, 5 och 6 bäst. De känns mest änglalika i modellens poser och uttryck. Dock undrar jag lite varför hon bytte underkläder till den sjätte bilden och varför hennes jättelika syster fick vara med på sista?
Skapad 2012-01-12.
Lady in red 2
Fjärde och femte bilden var de bästa. Tyget bildade väldigt harmoniska linjer i just de bilderna. Nummer två känns lite som att "här står jag och hänger upp gardinerna". kanske att tyget kunde varit upphängt på något sätt. Personligen tycker jag ofta att man inte behöver fler än 3-5 bilder i en fotosession då det tenderar att bli tjatigt efte den femte bilden. De bilderna där Grazyna syns tycker jag kunde skippats. Jag hade nog också valt en annan bakgrund till just den här idén. Något lite mer lugnt och mystiskt än den väldigt skarpt vita som används här. Något som framhäver det röda tyget. och kanske en dramatisk ljussättning med blixt snett uppifrån för att framhäva tygets veck mer.
Skapad 2012-01-12.
Mathilde
Modellen var bra! Exponeringen, ljuset och kompositionen var inte lika bra.
Skapad 2012-01-11.
Flying...
Jag kan tycka att modellens blick har fastnat på ett ställe under kameran som inte ger henne ett så smickrande uttryck. Hade hellre velat se att hon tittade någon decimeter eller två ovanför kameran
Skapad 2012-01-11.
Black and White
Jag kan nog tycka att modellen ser rätt obekväm ut i typ alla bilderna.
Skapad 2012-01-11.
BEHIND THE MASK
Outfiten var ju hur cool somhelst men varför placera henne i en lada?
Skapad 2012-01-11.
Tegelväggen
Platt ljus och att varannan bild var svartvit håller inte för mig. Tegelväggar är alltid snyggt men golvet och kontorsstolen?? Modellens engagemang såg inte heller helhjärtat ut tyvärr...
Skapad 2012-01-11.
Skaka loss
Detta känns ju faktiskt bara oseriöst.
Skapad 2012-01-11.
Lorena i nån slags rokoko ...
Sjukt nice bilder! Älskar miljön. Var är detta
Skapad 2011-11-23.
Ivona!
Fint uttryck hos modellen som du lyckats fånga! Jag gillar redigeringen men den hade gärna fått vara lite lugnare i högdagrarna. Speciellt i bild nummer tre. Men det är väl en smaksak!
Skapad 2011-11-23.
Det var en gång
Varför är det intressant? :)
Skapad 2011-11-22.
Harmoni Disharmoni
Stor kvalitetsskillnad på bilderna här tycker jag. Första var jättebra men sen tycker jag att de dalade. Ljuset var inte riktigt på sin plats efter det.
Skapad 2011-11-21.
Det var en gång
Gillar färgtemat även om jag gärna hade sett det lite mer nedtonat. Speciellt i huden på flickorna. På bild två ser man det tydligt på tjejen längst bak. Det blir någon skum brunröd färg över ögonen som inte är genomgående för resten av bilden. Kan tycka att miljön är lite väl plottrig (annars älskar jag den) och min blick far runt lite mer än jag tycker är bekvämt. Sen ser tjejen i prickigt lite smått obekväm ut. Gillar idén och miljön men redigeringen är lite too much för min smak.
Skapad 2011-11-21.
Omsluten av mörker
Tack ska ni ha för de fina kommentarerna! Personligen mest nöjd med bild nummer tre. Nummer ett är annorlunda indeed. Gillade hennes coola uttryck så den fick vara med den också.
Skapad 2011-11-21.