Modellbilder.se
Personlig bild
@Maria F    ID# 31451   

Fotograf
Maria F.


Medlemskonto

Gratismedlem

Norrbottens län
Piteå
Samarbeten
17 st
Senast inloggad
2013-04-05
Typ av sessioner
TFP och Betaljobb


Hej!

Jag arbetar som fotograf och grafisk formgivare i eget företag sedan snart sju år. Fotouppdragen varierar, det blir allt från interiörer och produktbilder till porträtt och reportagebilder.

Som egenföretagare så har jag tyvärr ganska lite tid och ork för TFP. Men när jag är ledig och sysslolös så blir jag ändå ofta fotosugen. Därför är jag i behov av ambitiösa modeller som kan rycka in med ganska kort varsel för relativt enkla bilder. Stämmer det in på dig så så är du välkommen att skicka mig ett PM.

Det händer även att jag är i behov av modeller till kommersiella uppdrag eller lifestylefotograferingar för bilder till min bildbyrå.

/MariaÅlder
47 år
Erfarenhet
Mycket Erfaren
Medlem sedan
2006-12-10
Senast aktiv
2013-04-05 23:55:14


2010-12-28
Skrev kommentar till 2010 - Stockholm fashion session
De fyra sista ska det ju vara givetvis. Bild 3 och 5 i hela sessionen blir alltså dom jag tycker funkar allra bäst.
2010-12-28
Skrev kommentar till 2010 - Stockholm fashion session
Jag gillar efterbehandlingen i de tre sista bilderna. Näst sista funkar i mina ögon allra bäst. Kul med något som känns lite annorlunda.
2010-12-18
Gillade följande kommentar till Frozen
Här samverkar smink och ljus i en märkligt skön kombination. Bild 3 lyckas inte vinna mitt gillande. Er första är däremot värd ett upphöjande. Ljuset skiljer 1 från 2. Minns inte att jag sett ett så fascinerande samspel på länge. Vackert!
2010-10-10
Gillade följande kommentar till Uppsala
Dom här bilderna säger mig egentligen ingenting - med det behöver inte heller vara syftet med alla fotosessioner. Jag kan inte ge högt betyg på orginalitet. Men det är en väl utförd fotografering av en snygg kille med ruggigt vältränad kropp. Så ur den aspekten uppfyller dom absolut sitt syfte! Jag gillar bäst de första med mörkare bakgrund. Ljuset framhäver verkligen musklerna bra, det är skarpt och krispigt och snyggt redigerat. Om jag vore modellen och ville ha snygga bilder på mig själv rakt upp å ner hade jag varit mycket nöjd med detta! Jag får också lite associationer den deffade vampyrkillen i Twilight.
2010-10-10
Gillade följande kommentar till Uppsala
Bra ljus och intressant modell. Bra mimik i bild 3.
2010-09-25
Gillade följande kommentar till Fotosession
Jag är lite förvirrad. Stylingen är i mode-facket men de flesta av poserna är väldigt mycket glamour. Personligen tycker jag inte att det fungerar tillsammans. Det blir kortslutning. Vad vill ni förmedla. 1:an avviker dock, där det mesta stämmer. Rent tekniskt är det väl utfört, poserna och miner innehåller bra variation, ljuset är snyggt. Det är bara kombinationen av styling och poser som inte fungerar ihop tycker jag.
2010-09-19
Gillade följande kommentar till vicky
Att fotografera stående tittandes ner på en stående modell är sällan smickrande, så ej här. På t.ex. film är detta något som används för att ge känslan av underläge och det kanske inte är så passande i just den här session som är av typen glamour, action/sport, men kanske passar i andra typer av sessioner.
2010-08-12
Gillade följande kommentar till Before the snow
Åååh, vad härligt med lite bilder som skapar frågor! Det är tyvärr lite ont om dem här på MB så opfriskande är ordet! Bra jobbat!
2010-05-29
Deltagit i fotosessionen Birdseye
Under fototräffen i Luleå den 8/5 fick jag chansen att samarbeta med Maria och Josefine. Josefine hade en idé om en sminkning med fjädrar som vi utförde. Maria var oerhört duktig och professionell som...
2010-05-07
Anmälde sig till träffen Beauty/extreme
Sökte modeller och fotografer för att fota makeup/mode shots, och det var ganska stort intresse så jag tänkte det är bättre för en träff, för de är det alldeles för få av här uppe! En träff är allt...
2010-04-04
Skrev kommentar till Långfredag
Jag är mest fascinerad av att alla inblandade har haft så kul. I mina ögon ser det inte alls ut så. Jag efterlyser mer inlevelse! Vore även toppen modellen inte såg så obekväm ut. Det är väldigt lätt att få för sig att modellen inte alls var särskilt sugen på att genomföra den här sessionen och det var väl knappast er mening?!
2009-12-30
Skrev kommentar till Elle
Schyssta bilder. Jag kommenterar inte så mycket numera men kunde inte låta bli när jag kikade på bild två och testade att "beskära" bilden. Klipper man uppifrån, precis under bron, så tycker jag att bilden går direkt från "modellbild" till "modebild".
2009-12-05
Gillade följande kommentar till Stop chasing shadows, Just enjoy the light
Måste ju säga att jag verkligen inte är ett fan av tygbakgrunder, tror inte jag sett nån bra session med tygbakgrund här på modellbilder, tills nu! Sjukt sjukt bra! Här tillför ju faktiskt tygbakgrunden nått, den synkar fin fint med ljus, pose uttryck och efterarbete, tillsammans så lyfter bilderna till en riktigt fin enhet! magiskt bra! De tre första är riktiga killers!!! mvh Johan
2009-12-03
Skrev kommentar till Ring ring
Normalt sett kommenterar jag inte den här typen av bilder men nu kan jag inte riktigt låta bli.Ni borde verkligen ha haft telefonsladden åt andra hållet istället för att låta den löpa runt fötterna. Den är otroligt störande.
2009-11-29
Skrev kommentar till Förbjudet
Vad är det här egentligen? Jag tycker att det är sorgligt och patetiskt att vuxna människor går till personangrepp på en okänd kvinna vars jobb går ut på att följa de regler som är uppsatta för reklam. Om hon har en ful karl i sovrummet eller inte har knappast något med fälgannonserna att göra. Om dom här bilderna är vackra eller ej har ingenting med lagverket runt reklam att göra. Kvinnan i fråga har sannolikt gjort en helt korrekt bedömning. Hade det varit en man som varit reklamombudsman kan jag sätta min högra arm på att han fällt dom här annonserna också. Annonserna i sig känns väldigt irrelevanta även om bilderna är fina och välgjorda.
2009-11-10
Skrev kommentar till Boys too have feelings
Mycket intressant med en session som inte är så stereotypt "manlig". Särskilt eftersom den inte alls känns feminin. Jag tycker att ni har lyckats bra. Känns som att det finns mer att hämta än i vanliga "fine art nude" här på sidan. Med det menar jag att det är mer än bara en kropp på bilderna. Det finns känsla också. Bra jobbat!
2009-10-19
Gillade följande kommentar till Scorpio fashion
Oj, vad snyggt! En annorlunda session på flera plan. Idéen med det "flygande" håret är hur läcker som helst. Modellens rekvisita likaså. Bild ett är min klara favorit med det "spindelaktiga" hos modellen i den vridna bilden. Det här är en session som borde nå utställningen...i alla fall om röstningssystemet hade funkat. Jag håller tummarna!
2009-10-10
Skrev kommentar till Dirty Dancing
Jag är lite förvånad över Mattias kommentar att han inte ser hur sessionen hänger ihop med så många klädbyten. Men hallå - dansen är ju den röda tråden. =) Jag tycker att dom håller ihop bra. Det är bara att beklaga brusigheten. Bortsett från det tycker jag att ni har en bra grej på gång. Första bilden är inte heller överexponerad. Ni har ju exponerat efter modellerna vilket man givetvis måste göra. Utan blixt blir himlen utfrätt. Trist med utfrätt? Javisst. Men inte hela världen. Förresten - även om det varit lampor på dansbanan har det nog blivit tufft med ljuset och krävt höga iso. Bästa tipset är att investera i en blixt.
2009-09-20
Skrev kommentar till Strand fotofragering
Det är intressant det där med hur kroppsdelar kan te sig på bild. Nedre armen i bild tre är ingen höjdare. I övrigt helt ok även om jag håller med föregående talare, framförallt om horisonten.
2009-09-17
Skrev kommentar till fönsterblues.
Jag är ju en "fan" av Alexander. Riktigt schyssta bilder även denna gång - bra känsla och sköna färger.
2009-09-17
Skrev kommentar till Solaf #2 Studio
Enkelt och snyggt. Tips till modellen (med risk för att låta som juryn i Top Model =D): tänk på halsen. Särskilt i första bilden ser den väldigt, väldigt kort ut.
2009-08-17
Gillade följande kommentar till Heidi
Snygg modell verkligen :) gillar sessionen men finns en sak jag stör mig på i alla bilder.. ljuset på hennes överkropp är perfekt men däremot är det väldigt skuggigt och mörkt i nederdelen. Hade du bara en blixt? eller kanske för högt vinklade? förutom det.. graajt
2009-08-16
Gillade följande kommentar till Åminne bruk
helt ok bilder , lite enformig mimmic ifrån modell bara
2009-08-04
Skrev kommentar till Firefly reklam
Här kommer lite snabbt ihopskrivna synpunkter från mig. Jag tycker att sessionen fungerar som session här på Modellbilder och att grundidén är bra. Som riktig reklam? Njae. Poserna i kombination med flaskan fungerar inte riktigt. Det blir lite väl mycket "visa upp att sminket är i samma färg som flaskan". Särskilt då i de tre första bilderna. Ska bilderna verkligen användas som reklam skulle jag gärna se att modellen för in känslan av respektive drycks "användningsområde" i bilden.Om man utgår från samma grundidé så tror jag att det skulle fungera bättre om modellerna fick ta upp merparten av bilden och att man sedan monterar in en flaska längst ner (tänk parfymreklam). Ett annat tips är att stående format oftast fungerar bättre till annonser (tänk helsida i tidning).
2009-07-20
Skrev kommentar till Savage Gothness
Nu ser jag att det står att en kall redigering var tanken. Och det är ju rätt uppenbart. Men det påverkar inte min tidigare kommentar.
2009-07-20
Skrev kommentar till Savage Gothness
Någon måste ju avvika från hyllningskören. ;D Jag skulle gärna se att du jobbade lite mer med hudtonerna. Dom funkar inte alls för mig.
2009-07-15
Skrev kommentar till Vinter i Lofoten II
Jag håller med Marcus L. Blandade känslor. Sista bilden är kanon.
2009-07-13
Gillade följande kommentar till Blue Jeans
Vet inte vad du ändrat i din retusch, men även här saknas krispighet och skärpa i ögontrakten i retuschen. Ögonfransar är bra grejjer, men Shabnam och Angisessionen ser ut som watercolor filter. Gillar färgtoner i dessa men dubbelbilderna pajar mer än de tillför.
2009-07-12
Skrev kommentar till Namnlös
Instämmer helt med Chris P. Ser fram emot att se en ny variant på sessionen.
2009-07-12
Gillade följande kommentar till Namnlös
snygga poser. fint ljus och jag gillar färgerna. Men Jenne är helt för softad och väggen för skarp. Tar bort all fokus från modellen. Bilderna har grym potential. Tycker du gör om detta. Sätt all fokus på modellen.. Och som fredrik säger ljusa upp de mörka partierna så du får lite täckning där. / Chris
2009-07-12
Gillade följande kommentar till Befor the storm
Snyggt och dramatiskt! Några synpunkter bara: modellen ser aningen stel och "poserad" ut, kroppsspråk och minspel stämmer inte riktigt med dramatiken i foto och ljus. Ljuset på modellen ser lite "blixtrigt" ut, hårt och rakt på mot den extremt mörka bakgrunden. Väldigt bra kvalitet på redigeringen, krispigt och med fint bibehållen textur i huden.
2009-07-07
Skrev kommentar till Naturlig skönhet
Jag tyckte väl att det var någon jag kände igen. =) Vi här uppe i norr kan bara beklaga att du har flyttat ... Första bilden är klart bäst i den här serien tycker jag. Både vad gäller ditt uttryck och den fotografiska insatsen.
2009-06-20
Skrev kommentar till Inspirations katalog
Tyvärr kan jag bara instämma med Joakim.
2009-06-20
Gillade följande kommentar till Inspirations katalog
Jag tycker att hela idén med detta inte fungerar alls. Bilderna känns extremt amatörmässiga och med tanke på att uppdragsgivaren är ett kläddesignföretag så bör det nog funderas både en och två gånger innan det här går i tryck. Bilderna blir för virriga helt enkelt, kläderna kommer inte fram utan jag om betraktare blir mer störd på de helt random bakgrunderna. Loggan känns felplaerad och för stor. Jag tror att de här bilderna och framför allt marknadsföringen av kläderna kommer att funka bättre om hela den här idén med att tona in bakgrunder slopas. Funkar inte alls för mig och ger en B-aktig känsla tyvärr. Det framgår inte tillräckligt tydligt vad bilderna handlar om för att de ska fungera som reklambilder.
2009-06-19
Skrev kommentar till Jungle adventure at my backyard
Kul ide och bra genomfört! Även jag gillar retro-känslan på efterarbetet.
2009-06-15
Skrev kommentar till At the sawmill
Angelica, det här är nog en av dina bästa fotograferingar. Missförstå mig inte - du är riktigt, riktigt duktig, men här känns det som att du lyckas bättre med att bli en helt annan karaktär och inte "bara" se ut som Angelica, än i många andra sessioner. Tvåan blir min personliga favorit.
2009-06-01
Skrev kommentar till "Marie Antoinette and The city" del 2
Tvåan är verkligen bland det bättre jag sett här på mb. Vilket fantastiskt uttryck.
2009-05-31
Skrev kommentar till Design by Cassandra Yue
Jag gillar idén med skuggan i trean. Tyvärr känns den väldigt konstig då den slår uppåt trots att ljuset på modellen har en annan riktning. Sedan blir det lite konstigt när skuggan är huvudlös också.
2009-05-28
Gillade följande kommentar till Angelica på bron
Riktigt bra bilder på Angelica. Bra nivå på retusch och bra jobbat i svårt ljus. Ramen med vit "glöd" tycker jag drar ner intrycket.
2009-05-25
Skrev kommentar till Lifestyle med Emma
Snyggt. Som vanligt kanske man ska säga. =) Sett ur "lifestyle" perspektivet så tycker jag att dock att det är lite för poserat. Jag vill gärna se mer "äkta" uttryck och känslor hos modellen.
2009-04-17
Gillade följande kommentar till Soccer player
1an och 2an är verkligen supercoola! :) Dom andra två blir lite torftiga i jämförelse. Sedan tycker jag att den lilla flamman vid foten på 1an stör mer än den tillför -Angi
2009-04-04
Gillade följande kommentar till The Machine
Jävligt snygg make! 2an känns som en winner, gillar inte foten i 1an, den borde inte vinklas upp så -Angi
2009-04-04
Gillade följande kommentar till Another version of the truth
Shit vad snyggt!!!! Älskar miljön,syling,make o modell. Superfint jobbat Joakim o Robert. Kram/Tola
2009-03-27
Skrev kommentar till Strict Business
Skitsnyggt. Både ljuset, stylingen och Josefines modellande. Jag reagerar dock på att underbenet i tredje bilden ser väldigt mysko ut. Men - dom andra tre bilderna är kanonbra.
2009-03-21
Gillade följande kommentar till At the gym
Jag tycker att bilderna känns en aning mörka. Den tredje gillar jag mest då det är ett väldigt skönt ljus i den.
2009-03-12
Gillade följande kommentar till Erik 01
Nja, det går jag inte riktigt på. Lägg upp orginalen så att man kan se var skuggorna ligger. Med så starkt ljus från två håll kan skuggorna knappast vara så små som i resultatet på dessa bilder. Skuggorna i dessa bilder är mikroskopiska. Jag har svårt att tro att de är så små i orginalen. Upp till bevis.
2009-03-08
Gillade följande kommentar till Hårresande!
Här blir jag lite splittrad. Bilderna är otroligt vackra med supersnygga poser, häftig styling och snyggt ljus. Samtidigt tycker jag retuschen går för långt så det känns overkligt och plastigt. Ansiktet i trean saknar helt en realistisk hudtextur.
Beauty/extreme
2010-05-08 i Luleå Norrbottens län.
10 anmälda medlemmar.
Har redan varit.
Norrlands träff!
2007-08-10 i Luleå Norrbottens län.
14 anmälda medlemmar.
Har redan varit.
Norr/Västerbotten
2007-05-12 i Norrbottens län.
9 anmälda medlemmar.
Har redan varit.
Akut Improviserad
2007-05-12 i Piteå Norrbottens län.
3 anmälda medlemmar.
Har redan varit.
Norr/västerbotten
0000-00-00 i Boden Norrbottens län.
3 anmälda medlemmar.
dagar kvar.
Modellfoto i Norr/Västerbotten
0000-00-00 i Boden Norrbottens län.
3 anmälda medlemmar.
dagar kvar.
2010 - Stockholm fashion session
De fyra sista ska det ju vara givetvis. Bild 3 och 5 i hela sessionen blir alltså dom jag tycker funkar allra bäst.
Skapad 2010-12-28.
2010 - Stockholm fashion session
Jag gillar efterbehandlingen i de tre sista bilderna. Näst sista funkar i mina ögon allra bäst. Kul med något som känns lite annorlunda.
Skapad 2010-12-28.
Långfredag
Jag är mest fascinerad av att alla inblandade har haft så kul. I mina ögon ser det inte alls ut så. Jag efterlyser mer inlevelse! Vore även toppen modellen inte såg så obekväm ut. Det är väldigt lätt att få för sig att modellen inte alls var särskilt sugen på att genomföra den här sessionen och det var väl knappast er mening?!
Skapad 2010-04-04.
Elle
Schyssta bilder. Jag kommenterar inte så mycket numera men kunde inte låta bli när jag kikade på bild två och testade att "beskära" bilden. Klipper man uppifrån, precis under bron, så tycker jag att bilden går direkt från "modellbild" till "modebild".
Skapad 2009-12-30.
Förbjudet
Vad är det här egentligen? Jag tycker att det är sorgligt och patetiskt att vuxna människor går till personangrepp på en okänd kvinna vars jobb går ut på att följa de regler som är uppsatta för reklam. Om hon har en ful karl i sovrummet eller inte har knappast något med fälgannonserna att göra. Om dom här bilderna är vackra eller ej har ingenting med lagverket runt reklam att göra. Kvinnan i fråga har sannolikt gjort en helt korrekt bedömning. Hade det varit en man som varit reklamombudsman kan jag sätta min högra arm på att han fällt dom här annonserna också. Annonserna i sig känns väldigt irrelevanta även om bilderna är fina och välgjorda.
Skapad 2009-11-29.
Dirty Dancing
Jag är lite förvånad över Mattias kommentar att han inte ser hur sessionen hänger ihop med så många klädbyten. Men hallå - dansen är ju den röda tråden. =) Jag tycker att dom håller ihop bra. Det är bara att beklaga brusigheten. Bortsett från det tycker jag att ni har en bra grej på gång. Första bilden är inte heller överexponerad. Ni har ju exponerat efter modellerna vilket man givetvis måste göra. Utan blixt blir himlen utfrätt. Trist med utfrätt? Javisst. Men inte hela världen. Förresten - även om det varit lampor på dansbanan har det nog blivit tufft med ljuset och krävt höga iso. Bästa tipset är att investera i en blixt.
Skapad 2009-10-10.
Strand fotofragering
Det är intressant det där med hur kroppsdelar kan te sig på bild. Nedre armen i bild tre är ingen höjdare. I övrigt helt ok även om jag håller med föregående talare, framförallt om horisonten.
Skapad 2009-09-20.
Firefly reklam
Här kommer lite snabbt ihopskrivna synpunkter från mig. Jag tycker att sessionen fungerar som session här på Modellbilder och att grundidén är bra. Som riktig reklam? Njae. Poserna i kombination med flaskan fungerar inte riktigt. Det blir lite väl mycket "visa upp att sminket är i samma färg som flaskan". Särskilt då i de tre första bilderna. Ska bilderna verkligen användas som reklam skulle jag gärna se att modellen för in känslan av respektive drycks "användningsområde" i bilden.Om man utgår från samma grundidé så tror jag att det skulle fungera bättre om modellerna fick ta upp merparten av bilden och att man sedan monterar in en flaska längst ner (tänk parfymreklam). Ett annat tips är att stående format oftast fungerar bättre till annonser (tänk helsida i tidning).
Skapad 2009-08-04.
Vinter i Lofoten II
Jag håller med Marcus L. Blandade känslor. Sista bilden är kanon.
Skapad 2009-07-15.
Namnlös
Instämmer helt med Chris P. Ser fram emot att se en ny variant på sessionen.
Skapad 2009-07-12.
"Marie Antoinette and The city" del 2
Tvåan är verkligen bland det bättre jag sett här på mb. Vilket fantastiskt uttryck.
Skapad 2009-06-01.
Design by Cassandra Yue
Jag gillar idén med skuggan i trean. Tyvärr känns den väldigt konstig då den slår uppåt trots att ljuset på modellen har en annan riktning. Sedan blir det lite konstigt när skuggan är huvudlös också.
Skapad 2009-05-31.
Lifestyle med Emma
Snyggt. Som vanligt kanske man ska säga. =) Sett ur "lifestyle" perspektivet så tycker jag att dock att det är lite för poserat. Jag vill gärna se mer "äkta" uttryck och känslor hos modellen.
Skapad 2009-05-25.
Strict Business
Skitsnyggt. Både ljuset, stylingen och Josefines modellande. Jag reagerar dock på att underbenet i tredje bilden ser väldigt mysko ut. Men - dom andra tre bilderna är kanonbra.
Skapad 2009-03-27.
Black dress
Enkelt och snyggt. Första två gillas bäst. De andra två andas lite utfyllnad.
Skapad 2009-02-03.
Bröllops-klänningar II
Mats: vad jag menar med ögonvitorna är att man knappt ser hennes iris i bild fyra utan bara ögonvitan. Hon tittar alltså för långt till höger med ögonen (sett från hennes position). Om hon vänt bort huvudet men tittat med blicken mer "rakt fram" eller rent utav mer mot vänster så hade det sett mycket, mycket bättre ut. Det enda som då talar mot huvudets position är den ansträngning som syns i nackmuskulaturen. För att förtydliga: för mig är tre ok men inte klockren, bild fyra handlar allra mest om ögonens position, bild fem kvarstår.
Skapad 2009-01-31.
Bröllops-klänningar II
Överlag schyssta bilder som visar upp klänningarna bra. Men - jag ska gå rakt på det jag inte gillar. Huvudets position och vinkel i bilderna 3-5 funkar inte i mina ögon. Faktum är att i fyran och femman tycker jag rent utav att det förstör hela bilden. Bara ögonvitor är aldrig snyggt och hur intresserad jag än är av klänningen så känns det konstigt att nästan bara se hals och undersidan av käken i bild fem. Sorry! :S
Skapad 2009-01-31.
For your eyes only
Tvåan blir min personliga favorit. Jättefin. Linjer. Lugn. Väldigt subtilt "sexig". Trean känns mest som det jag föreställer mig morgongåvebilder. Fyran går bort helt och hållet. Posen ser jättekonstig ut. Femman känns inte heller bra. Varken ljus, pose eller underlag känns klockrent. (Visst är den ok men jag ställer högre krav på dig ... ;D) Jag tycker att det är kul med ett "mörkare" alternativ till ljusa sovrumsmiljöer. Perfekt om kunden kan välja själv istället för att "vi" (fotografer) ska bestämma att det bara är en stil som gäller.
Skapad 2009-01-06.
Ormsession
Usch, nu ska jag vara en riktig tråkmåns och racka ner på ljuset. Jag tycker att det är för platt och trist. Det gör bilderna för slätstrukna. Jag tror att det hade blivit mer djup och känsla i bilderna om ni inte lättat upp skuggsidan så mycket. Sorry. :S
Skapad 2009-01-02.
Vicky on the Rocks
Du får jobba lite till på maskandet. ;-)
Skapad 2008-12-17.
I'm so sorry my child.
Det är precis det jag gör. =) Att tolka bilderna fritt alltså. Och försöker ge någon form av konstruktiv kritik (alltså speca VAD jag tycker är mindre bra, varför, hur det kan uppfattas mm). Inte meningen att bara "racka ner". Men det hoppas jag att du förstår.
Skapad 2008-12-06.
I'm so sorry my child.
Såg av en slump tillägget till inledningstexten och då valde jag att kommentera. För mig gick ämnet inte alls hem. Jag trodde att det var en död tjej som skulle obduceras (av en galen obducent). Ska ärligt säga att jag inte tycker att det blev särskilt lyckat. Berättelsen känns på något sätt övertydlig (samtidigt som den definitivt kan missförstås). Sedan känns den lite som en dålig parodi med bilden på den galne läkaren. Varför är han arg? Nja, min åsikt är att du gjort bättre grejor än det här tidigare.
Skapad 2008-12-06.
Modereportage för utelivuppala.se
Spontant känns det lite färglöst för att vara ett reportage om färg. Kanske icke-omättade bilder hade passat temat bättre?!
Skapad 2008-12-06.
Lifestyle
Måste bara kommentera att hudretuschen är i princip obefintlig. Hannah har grymt bra hud!
Skapad 2008-11-27.
Its on the house
Det här är verkligen "scary shit". :-)
Skapad 2008-11-04.
Angelica för länge sen ...
Snyggt jobbat! Har bara en grej jag reagerar på - tråden som inte är bortretuscherad i bild 3. Den syns kanske i 4:an också.
Skapad 2008-10-25.
Anna
Jag är ingen fan av glamourbilder men jag vill gärna ge dig Anna lite positiv kritik. Jag tycker att det här är din bästa session om jag ser till blick och minspel. Det blir ett helt annat uttryck än i många av dina tidigare sessioner där jag upplevt blicken lite stirrig. Snyggt jobbat!
Skapad 2008-10-16.
Ola
Riktigt, riktigt snyggt grabbar. Och Emilia förståss. :-)
Skapad 2008-10-05.
Äpplen
Utvecklingen går framåt. Det är verkligen kul att du har testat något nytt Fredrik! Visst blev det kanske lite väl många i serien men det struntar jag i. Nu hoppas jag bara på lite mer stuns i framtida bilder (efterbehandling).
Skapad 2008-10-03.
Moa – "Det är mörkt och svårt och krig!"
Bilderna är helt ok men jag stör mig på direktreflektionen i "ögat" på gasmasken.
Skapad 2008-10-02.
Mina första utomhusbilder
Max: Menar du att det är bättre med reflexskärm än blixt? Eller menar du att dom ska lätta upp blixtens skuggsida med skärmen? Jag tror att din kommentar blir mer till hjälp för fotografen om du är lite tydligare i din beskrivning ... Din kommentar är nämligen "klassisk" när modellerna inte är belysta av någonting alls. Därför blir jag lite fundersam på vad du egentligen menar. Själv tycker jag att ljuset fungerar rätt bra. Hudtonerna känns dock nog så varma. Dessutom skulle jag nog ha exponerat aningens längre - men det är jag det. :-) Bra jobbat i alla fall för att vara första utomhussessionen.
Skapad 2008-09-30.
.
Jag gillar färgskalan men jag saknar täckning i klänningen. På första bilden ser den verkligen ut som ett hål i bilden.
Skapad 2008-09-26.
~~Charlie Chaplin Möter Chippendales~~
Kul idé och bra poserat. Fast jag tycker att det faller på att det är alldeles för orangea hudtoner. Sedan kan jag även tycka att det blir lite väl mycket highpass effekt som ger mörka och ljusa "skuggor" och "halos" runt kroppen. Om du använder en lagermask så kan du maska bort den yttre konturen av effekten och behålla den på resten av bilden. I övrigt tror jag att det hade varit kul med en annan färg på bakgrunden och att man gjort "riktiga" filmis-ramar på bilderna.
Skapad 2008-09-26.
Old Vs New
Snyggt Andreas. Känns "nytt" men ändå som en riktig stridsbergare. Jag gillar 2-4 samt nr 6 bäst. Ljuset är vackert, färgerna sköna och bilderna allmänt tilltalande. Så till kritiken. ;-) Bild 1 tycker jag har för mycket luft över huvudet (alt. alldeles för lite) sedan önskar jag mer ljus i ansiktet på bild 5 och mer täckning i lågdagrarna i bild 7. I bild 8 är jag lite skeptisk till ansiktsuttrycket (för uppspärrade ögon). Allt är ju en smaksak. Detta var mina synpunkter. Ha det gott!
Skapad 2008-09-26.
Vit Höst.
Snyggt. Jag gillar verkligen stylingen och den softa och lite mjuka framtoningen. Bra jobbat av er alla.
Skapad 2008-09-26.
car
Fina bilder. Till modellen vill jag dock påpeka att ansiktsuttrycket är detsamma i alla bilder utom den sista. Det ser i och för sig bra ut men blir lite trist efter ett tag.
Skapad 2008-09-15.
Ruiner med Maria
Bilderna är inte dåliga, men det känns alltid som att dina sessioner är likadana och rätt trista (sorry). Ungefär samma bildutsnitt och lite för mycket detaljer i bakgrunden. Du skulle lyfta hela serien om du blanda in någon fler närbild. Sedan skulle jag gärna se lite kortare skärpedjup i några bilder också. Variera tele, normalvinkel och vidvinkel.Testa gärna att fota med lägre bildvinkel på några bilder. Särskilt helkroppsbilder. Modellen blir längre och du kan dessutom få en helt annan framtoning på bakgrunden.
Skapad 2008-09-10.
4 + 4
Fina bilder som vanligt från dig Björn. :-) Det är dock någonting med dom här som gör att jag inte känner något riktigt "wow". Eftersom bilderna är tekniskt bra och modellen snygg så måste det vara något med själva uttrycket. Jag saknar den där sista lilla intensiteten (hoppas att ni förstår vad jag menar). I tvåan tycker jag att i alla fall att själva ansiktsuttrycket inte passar in. Annars hade nog den bilden varit bäst i mina ögon.
Skapad 2008-08-31.
Low Key
Snyggt. Dessutom skönt med lite lowkey i motsats till allt ljust. Jag stör mig dock på huden på armen i kontrast till huden i ansiktet på bild tre. Det känns helt fel.
Skapad 2008-08-22.
Studio Tragedy
Jag håller med Göran. Bild ett och tre går bort för mig. Dom övriga gillar jag. Fyran är kanon.
Skapad 2008-08-17.
Ember
Kan man få fråga vad det ska vara till för typ av reklam?
Skapad 2008-08-17.
Sommar
En mycket fin bildserie som känns väldigt naturlig och somrig.Precis som Björn M säger så blir man glad av den. Jag gillar nog den sista bilden lite extra mycket. Just för att den är annorlunda. Och det funkar. Bra tänkt! Det här är nog det allra bästa jag sett från dig här på MB.
Skapad 2008-08-17.
Musician
Enkelt. Som gratismedlem kan du inte ladda upp hur stora bilder som helst.
Skapad 2008-08-16.
Amanda, aber natürlich!
Vart tog huset vägen? Och båtarna? Fast jag gillar bilderna både med och utan. :-)
Skapad 2008-08-16.
Presents Shima..
Bild fem är skön. Skulle nog bli ännu bättre om du beskar delar av bakgrunden; den övre delen som är lite mer rosatonad.
Skapad 2008-08-16.
e.m.o
Snyggt jobb av er båda. Sessionen känns tekniskt bra och faktiskt riktigt originell i all sin enkelhet. Det känns liksom inte som att jag sett den så många gånger förr.
Skapad 2008-08-15.
Svartvit
Lite för grå bilder för min smak. Lite mer kontrast skulle göra massor för den här sessionen.
Skapad 2008-08-06.
Ed hardy
Schysst grund men jag skulle gärna se lite mer kontraster. Bilderna saknar "sting". Sedan blir det lite "syns vi båda två i bilden nu?" på bild 2. Krister - prova gärna att fota från en lite lägre vinkel. Det gör tjejerna längre och "ståtligare". Det skulle dessutom sänka horisonten i sista bilden vilket skulle sätta ännu mer fokus på tjejerna.
Skapad 2008-08-05.
Bury me in smoke
Kalasbra! Jag brukar gilla det du gör. Så även denna gång. Skulle vara kul att se fjärde bilden utan filmremsan. För mig försvann liksom själva huvudmotivet försvann. Vill se mer!
Skapad 2008-08-01.
Fotat från TV:n - fotbollskväll!
Kul, men ljuset känns väldigt trist. Jag saknar sting. Kanske lite "tv-sken" på grabbarna hade gjort det bättre. Förlåt att jag är en glädjedödare, men eftersom du är professionell så förmodar jag att du alltid strävar efter att bli bättre och önskar kritik, inte bara glada hejarop. Så funkar i alla fall jag.
Skapad 2008-07-30.
Emma
Håller med Björn. Gillar verkligen första bilden. I de andra bilderna stör jag mig på smutsfläckar och skador på fonden/tapeten/väggen. Hade varit enkelt att fixa. Sedan skulle jag även ha beskurit bort lite på vänsterkanten i bild tre.
Skapad 2008-07-25.
Pudelfrilla & High Heels 2:2
Kaxigt och snyggt. Jag gillar hur det korta skärpedjupet får modellen att sticka ut trots att bakgrundsfärgerna är liknande modellens kläder. Jag gillar ettan och trean allra bäst. Ska man kommentera något "fel" så blir det nog att det blir lite fula skuggor (?) på vänster kind i första bilden. Ser flammigt/smutsigt ut. I övrigt kanon!
Skapad 2008-07-24.
Hands up!
Underbar styling. :-) Gillar efterbehandlingen och stilen på bild tre men jag tror faktiskt att den funkat ännu bättre utan den extrema lutningen lutningen. Ettan är kul. Får mig att tänka på något videoomslag (ja, just video faktiskt, inte dvd) till någon halvdan amerikansk komedi.
Skapad 2008-07-23.
La Feline Noir
Tips till modellen. Om du kollar ansiktet på alla bilder ser du att det är i princip samma ansiktsuttryck på varenda en, bara fotat från olika vinklar. Öva på att variera det. I övrigt är det bra jobbat.
Skapad 2008-07-22.
Sommar
Det här är det bästa du gjort hittills Camilla. Fina och naturliga bilder. Lite extra snygg pose i sista bilden. Bra jobbat.
Skapad 2008-07-22.
Björkviken
Jag tycker att modellen är allt för varm i färgen i de första tre bilderna. I bild tre skulle jag gärna ha sett mer ljus i ansiktet. Nu ligger det ju bara på benen och lite på ryggen. Skuggan på låret är i mina ögon inte så raffig. Bild 4 tycker jag är riktigt bra. Det är en känsla i den som inte finns i de andra bilderna.
Skapad 2008-07-17.
Alexandra
Bra balans på ljuset. Allmänt "fräsch" session. Jag tycker dock inte att blundningen på bild 4 funkar. Ser mer ut som om det skett av misstag. I bild sex så är tröjan skrynklig och dessutom är den det på helt fel ställe. ;)
Skapad 2008-07-15.
Turquoise
Naturliga och trevliga bilder. Min första "negativa" reaktion var nog mest att jag önskat mer ljus i ansiktet på bild två. Nu är bröstet ljusare än ansiktet.
Skapad 2008-07-03.
Lerfigurer
Jag tycker att idén är fantastisk och agerandet från modellerna bra. Tyvärr känns ljuset inte helt rätt. Jag undrar om bilderna kanske skulle göra sig bättre i svartvitt. Sedan tycker jag att bakgrunden skulle må bra av en hel del efterarbete (jag personligen vill ha den mörkare).
Skapad 2008-07-01.
Par i Skogen
Jag tror att lite mer spännande och dramatiskt ljus, kortare skärpedjup och lite underexponerad bakgrund skulle kunna göra dessa bilder intressantare. Alternativet skulle kunna vara "färgstarkare" bilder med mer blixtljus á la Ryan G:s senaste sessioner.
Skapad 2008-06-26.
midsommarnattsdröm
Snyggt jobbat. En riktigt bra session i mina ögon. Jag tilltalas verkligen av de milda färgerna. Första och tredje bilden blir mina favoriter och av dom två så "vinner" trean. Jag saknar lite skärpa i bild två och i sista hade jag gärna sett lite, lite mer ljus i ansiktet.
Skapad 2008-06-23.
Linda Love Diesel
Färgerna och kontrasterna funkar bra. Däremot gillar jag inte vinkeln från vilken modellen är fotograferad. I bild 2 funkar den ok, men i de andra två (framförallt i den första) gör den verkligen ingenting för kroppsformen. Modellen ser helt "felkonstruerad" ut. Samma stuk men med mer tankar om hur kroppen ser ut på bild skulle sitta fint.
Skapad 2008-06-23.
Ravenna & The Art of Burlesque Part II
Bilderna är bra men jag blir nästan tokig på logotypen. Copyright symbolen är helt underbar, men typsnittet allt för bastant. Totalen kanske funkar i andra sammanhang, men för mig fungerar det absolut inte på ett foto. Det förstör helt enkelt bilden.
Skapad 2008-06-10.
Vid havet
På ett positivt sätt ska jag kanske tillägga. :-)
Skapad 2008-06-10.
Vid havet
Känslan i sista bilden är lite speciell. Den sticker ut bland de andra två.
Skapad 2008-06-10.
Bräckt
Oj vad jag blir avundsjuk på att du fått fotografera sådana fantastiska kläder. I en sådan passande miljö. Och bra resultat blev det också. Har även kikat på din hemsida. Tyvärr känns bilderna lite oskarpa (verkar ha tappat skärpa i komprimeringen). Sista bilden känns tyvärr inte lika bra som de andra. Jag skulle vilja se lite mer av klänningen nertill och lite mindre av havet. Alternativt en mer närgången bild där stenarna totalt sett får mycket plats i bilden. En mer fyrkantig bild (som nr 2) tror jag också skulle vara lite mer passande?
Skapad 2008-06-09.
Lisette
Sista bilden tycker jag är helt klart bäst. Av den enkla anledningen att den känns mest intressant. Bra pose och bra ljus. Schysst miljö.
Skapad 2008-05-30.
Bal
Eftersom jag själv alltid vill ha förslag till förbättringar så är det också vad jag försöker ge andra. Hejarop är kul. Men inte lika utvecklande ... I sista bilden tycker jag att blicken dras mer till brösten än till håruppsättningen (och det är väl håret som ska visas upp förmodar jag?!). Ljuset är allt för kraftigt på själva nacken och axlarna. Fixa i efterbehandlingen. Eller ännu hellre - skärma av ljuset vid själva fotograferingen. Om du dessutom placerar blixtarna längre bort från modellen så blir ljusstyrkan jämnare. Ex: en blixt som placeras nära modellen och riktas från örat och nedåt kommer att göra att örat blir mycket ljusare än axlar/bröstkorg. Sätt samma ljus längre bort så blir det nästan lika ljust på örat som på bröstkorgen. Ju längre bort desto mindre skillnad.
Skapad 2008-05-25.
Noir
Enkelt och stilfullt. Jag reagerar dock på de små, små vecken som man ser längs benen (höger sida) på bild två. Jag TROR att det skulle bli bättre utan. I trean hittar man liknande veck på ryggen, men där stör det inte på samma sätt. De känns nästan lite planerade.
Skapad 2008-05-23.
En trippel med Maria
Tjusig tjej, tjusig miljö och tjusiga bilder! Jag gillar de olika vinklarna, efterbehandlingen och kompositionen. Det enda jag kommer på så här efter en snabb titt är att jag stör mig lite på att bild ett lutar lite. Jag kan definitivt leva med det, men det skulle vara kul att jämföra vad som skulle se bättre ut, rakt eller snett? Sedan tycker jag att det är lite synd med stolpen i bakgrunden på tvåan, men jag kan leva med den också. Testade f.ö. att "beskära" bilden med handen. Skulle kunna bli en udda och lite mystisk bild om man beskär ovan mun eller näsa så att ögonen inte syns. Trean tyckte jag såg lite trist ut på tumnaglarna men oj vad jag misstog mig. Den är jättefin. Snyggt jobbat. Schyssta färgtoner.
Skapad 2008-05-12.
counter clockwise
Jag betygsätter inte hela sessionen eftersom jag tycker att det skiljer massor mellan bilderna. Ettan är en bra idé och väl genomförd även om jag inte gillar det softade. Bild 2 är en riktig favorit. Supernice! Trean tycker jag inte alls om. Min reaktion blir mest "?". Om jag skulle försöka mig på ett betyg så får nog ettan något i stil med 6/5, tvåan 6/7 och trean 5/2.
Skapad 2008-05-12.
Right angle
Riktigt snyggt jobbat grabbar.
Skapad 2008-05-11.
Härliga vår, välkommen!
Ett bra tips till nästa gång är att använda en reflexskärm eller en blixt för att få in lite ljus i ansiktet på modellen också. Det gör grym skillnad kan jag lova.
Skapad 2008-05-05.
Emelie
Lite väl mycket "trycka fram tuttarna" stuk på denna session. Det fungerar väl iofs ok på de första tre bilderna som är lite mer lättklädda och där man alltså kan förvänta sig detta (även om jag personligen tycker att det är väldigt "tacky"). I de följande 5 bilderna passar det inte alls. totalt sett så är det bara bild nr. 5 som jag tycker är helt ok.
Skapad 2008-05-04.
Eyewear
Jag gillar också den här stilen på bilderna. Den känns enkel och avslappnad samtidigt som den är väldigt "reklamig" på sitt sätt. Bild tre tilltalar mig nog allra mest. Där finns mest känsla. Fick jag välja hade jag nog ändå helst sett att han haft helt slutna ögon.
Skapad 2008-05-01.
Yasmine in the yellow dress
Här får jag verkligen intrycket att modellen lagt upp bilder som inte är färdiga. Kikar man på fotografens andra sessioner så verkar dom hålla högre kvalitet.
Skapad 2008-04-27.
Emma au naturelle
Tack för era kommentarer. Alltid lika roligt att höra vad andra tycker.
Skapad 2008-04-02.
Wikky goes Sin City
Läcker serie bilder med häftiga poser. Särskilt 2:an. Håller dock med många andra om att det blir lite för mycket "serietidning". För mig är det här inte fotografi i första hand utan "grafiska bilder"/illustrationer.
Skapad 2008-04-02.
Candyshoppers
Tänk på att förankra modellerna lite bättre i backen med lite skuggor som matchar övrigt ljus. (bild 3)
Skapad 2008-03-28.
Lite 30-tals feeling
Snyggt jobbat Max. Jag håller med William S. Det här är nog din bästa session. Jag tycker att tvåan är bäst. Bra ljus, bra blick, snygg och enkel komposition. Ettan skulle behöva lite mer ljus i ansiktet för att skapa "tryck" i bilden.
Skapad 2008-03-20.
Li
Sista bilden blir min favorit. Riktigt, riktigt bra tycker jag. Intressant "mjukhet" och bra komposition. Jag skulle dock vilja räta upp bilden något så att fönsterkarmen blir exakt lodrät. De övriga bilderna är också bra men för mig bleknar dom lite i jämförelse med den sista.
Skapad 2008-03-20.
Pignose
Bild tre blir min favorit. Gillar vinkeln.
Skapad 2008-03-20.
Painted with light and colors
Jag är inte överdrivet förtjust i direktreflektionen på väggen. Jobba med att sätta ljuset i rätt vinklar i förhållande till kameran så slipper du detta. I bild 5 kan du nyttja reflektionen till något bra men då tycker jag att bilden ska beskäras nedifrån i midjehöjd (precis så att foten mot väggen inte kommer med). Det blir en helt annan bild då. Som det är nu så blir kontrasten mellan den ljusa reflektionen och de något mörka benen alldeles för stor i alla bilder. Hoppas att du har nytta av min kommentar och väljer att se den som förslag till förbättring och utveckling i stället för kritik.
Skapad 2008-03-16.
Vinter...
Avklädd i snön. Ja, det är väl hyfsat unikt här på MB. Ni får en femma. I övrigt tycker jag att sessionen är tämligen medioker och trist. Du Fredrik som verkar ta så pass många modellfoton bör kanske sikta på att höja ribban nu. Jag tycker mig inte se någon direkt utveckling från session till session.
Skapad 2008-03-05.
I studion med Emilia
Mmmm, jag gillar det röda tyget i första bilderna. I tumnaglarna ser bilderna kanonbra ut. När man tittar närmare så reagerar jag på följande: för vita ögonvitor och för lite hudstruktur. Sedan saknar jag skärpa. Skulle också se att octaboxen inte syntes mitt i pupillen på ettan. I mina ögon är ni är helt klart något på spåren. Tyvärr når det inte hela vägen fram.
Skapad 2008-03-02.
Bonusfoton
Här kommer min kritik. I bild 2 gör armarnas placering och ljuset att det ser väldigt konstig ut. Fick verkligen titta flera gånger för att fatta hur det egentligen hängde ihop. I bild fyra fungerar ljuset vansinnigt dåligt med bakgrunden. Trean tycker jag funkar bäst, tätt följd av ettan.
Skapad 2008-03-02.
Siluett
Kul att se en serie siluetter där modellen har kläder på sig. Jag skulle gärna se att det var mindre rött i huden där den väl är upplyst. Sedan håller jag med Jonas om bordet. Han var dock rätt snäll i sin formulering tycker jag. :-)
Skapad 2008-03-02.
Anna-Karin
Snyggt jobbat, framför allt i bild tre och fyra. Sköna miner. I trean hade jag gärna sett mer ljus i ansiktet så att det framhävt det härliga ansiktsuttrycket. Retuschen ser bra ut. Jag känner mig nästan lite osäker på om du gjort någon och det är ju ett gott betyg.
Skapad 2008-03-02.
High Fashion
Kul att se en sådan här session från dig Nicklas. Tyvärr ska jag gnälla lite. Jag upplever nämligen att du slarvar lite med detaljer (och efterarbete, men det är du ju tydlig med att du struntar i). Exempelvis en sådan enkel sak som att ladda upp bilderna i rätt storlek och med rätt skärpning så att dom kommer till sin fulla rätt. Kanske jag har fel, men någonting är det som gör att det för det mesta blir "så där" och tyvärr en dussinsession. Kanske du skulle satsa på färre sessioner och högre kvalitet. Fast jag har ju förstått att du gillar att fotografera och gärna skippar allt det andra. :-) Men då får du också stå ut med kritiken.
Skapad 2008-03-02.
BDSM-inspirerad
Helt klart en spännande och lite annorlunda session. Ettan är absolut bäst i serien. Trean och fyran funkar också. Spännande ljus i fyran förresten. Tvåan ter sig dock väldigt slätstruken i jämförelse med de andra bilderna trots att posen är jättebra. Kanske en annan komposition (mindre luft till höger, mer till vänster och ovanför modellen?!) men framför allt en bättre ljussättning. Ska jag peta lite på ettan så skulle jag gärna se att ljuset som kommer bakifrån var något mindre kraftigt på axlarna alternativt mindre kraftigt och blänkande på bröstet. Det ena eller det andra stör mig lite. Vet dock inte vilket alternativ som skulle funka bättre.
Skapad 2008-02-29.
SpringFashion
Jag brukar inte vara så bra på att se små detaljer i modellernas poser. Men i den här sessionen slår det mig att fötternas inåtvinkling i ettan inte blir så lyckat. I övrigt inte mycket att säga.
Skapad 2008-02-23.
Yours to keep..... alive
Första och två sista bilderna är riktigt bra. De är allt jag behöver. Ljuset är för obalanserat i tvåan och trean så de drar ner snittet (därav 5:an).
Skapad 2008-02-23.
Morriz of Sweden
Lite annan komposition med mindre staket (stjäl uppmärksamhet) och modellen mindre centrerad i bilden hade blivit ännu bättre enligt min mening. Jag vill ha mer utrymme på en sida av modellen så att man kan sätta in ex. en enkel logo.
Skapad 2008-02-23.
Morriz of Sweden
Schyssta reklambilder med bra variation. Det som jag tänker på lite extra vid en snabb titt är hur du plockat upp det röda i staketet till de röda glasögonen. Kul även om det kanske tar liiite uppmärksamhet från brillorna. I bild 1 stör jag mig lite på blänket i glasögonen. Bild 3 är riktigt schysst men tjejens "footgrab" stjäl uppmärksamhet från glasögonen och känns inte helt klockren. Bild 4 och 8 funkar inte riktigt för min del. Åttan pga modellens uttryck som inte alls känns passande i sammanhanget. Fyran skulle nog vinna på att de båda modellerna var lite mer jämt belysta. Nu är hon väl ljus. Sjuan är ju definitivt en bild som sticker ut bigtime på grund av posen.
Skapad 2008-02-23.
Nonstop!
Härlig inlevelse och kul idé. Gillar skådespeleriet i tvåan och sista bäst.
Skapad 2008-02-20.
Mix-Mari
Kul med nya och till viss del lite annorlunda bilder. Det syns fortfarande vem fotografen är och det tycker jag är positivt. Du har verkligen hittat din stil Andreas.
Skapad 2008-02-19.
Konserhuset
Vet inte om ni har någon mer session från samma tillfälle på gång, men om så är fallet skulle jag plocka en bild från varje session och göra en helt egen. Detta, precis som trappen, blir allt för enformigt.
Skapad 2008-02-09.
Konsthuset
Något enformigt. Tips till fotografen: Gå närmare ibland. Placera modellen på olika platser i bildytan. Variera högre och lägre vinklar.
Skapad 2008-02-08.
Amaia Layla
Läcker styling. Men är det sockmärken på benen i sista bilden?
Skapad 2008-02-06.
Yippee Ki Yay Mo*
Jag kan förstå att människor inte gillar vapen - men hallå! Inte f-n är väl denna session den minst estetiska genom tiderna på MB??!!! Jag tycker jag har sett betydligt sämre sessioner. Ni får 5/4 av mig.
Skapad 2008-02-05.
Californian sun
Tvåan och fyran tycker jag bäst om. Skön stämning. Dom känns naturliga. Tack för senast förresten.
Skapad 2008-02-04.
Martina
Fina bilder. Trean blir min egen favorit.
Skapad 2008-02-04.
These lies
Ettan blir favorit. Tror dock att den varit ännu bättre om du lämnat lite mer luft ovanför den stående modellen.
Skapad 2008-01-31.
Jenny i svart
Helt ok bilder men tyvärr något underexponerade.
Skapad 2008-01-28.
Första sessionen med Lena
Bild 1 (och två) är underbar. Naturligt ljus är definitivt inte att förakta. :P Och här har du som fotograf verkligen gjort det bästa av det.
Skapad 2008-01-28.
En dag på fryshuset
Säger som tidigare - ljuset som kommer underifrån är inte särskilt smickrande. Håller med Adam om första bilden.
Skapad 2008-01-28.
Jacob 01
Håller med Ryan. Ljussättningen är verkligen kanonbra.
Skapad 2008-01-25.
LM goes to Barcelona
Kort och gott - nice. Ettan gillar jag bäst.
Skapad 2008-01-25.
5 0
Dom här bilderna gillar jag skarpt. Den rätt häftiga retuschen funkar bra och ser välgjord ut. Gillar hela iden och utförandet. Minerna hos hemmafrun stämmer väl inte helt med den klassiska 50-tals überkäcka hemmafrun. MEN ni har ändå liksom gjort en egen tolkning som gett sessionen en helt säregen stil och där passar verkligen den lite mer allvarliga minen suveränt. Toppklass tycker jag.
Skapad 2008-01-24.
Fashion
Jag gillar 4:an. Kul med ett leende och lite glitter i ögonen.
Skapad 2008-01-24.
tiger
Superläcker make. Mycket bra. Schysst ljus och bra poser.Lite synd att plasten veckar sig. I bild ett skulle jag skarva bakgrunden till höger så att man inte ser slutet på den. Sedan hade jag gärna sett en lite mer närgången bild på ansiktet. Det hade dessutom gett mer variation till sessionen.
Skapad 2008-01-24.
Innocence
Riktigt snyggt!
Skapad 2008-01-23.
Pretty Pink Doll
Snyggt jobb av alla inblandade.
Skapad 2008-01-23.
Zandra in detail
Snyggt. Flera bilder känns väldigt inspirerade av en annan fotograf ... Absolut inget fel i det, men det blir så himla tydligt när man huserar på samma internetsida. :P
Skapad 2008-01-23.
Soho-kläder
Jag önskar att ljuset inte var satt så mycket underifrån. Sedan ser bilderna lite oskarpa ut. På det igen!
Skapad 2008-01-22.
Christina made up
Schyssta bilder, men kryssen funkar tyvärr inte för mig.
Skapad 2008-01-22.
Porträtt
Missade att kommentera att du som modell gör ett fantastiskt bra jobb (framförallt i ettan). Vilken look ...!
Skapad 2008-01-21.
Porträtt
Snyggt. Bild ett är kanon. På något sätt tycker jag att den känns som att den skulle kunna funka i ett modemagasin (trots bristen på kläder :P). Sista bilden är läcker, men jag tror att jag skulle föredra den stående istället för liggande.
Skapad 2008-01-21.
Teddy
Jättefina bilder. Skulle man ha gjort något annorlunda så hade jag gärna sett modellen från någon annan vinkel också.
Skapad 2008-01-21.
Workoutgirl?
Snyggt. Jag håller med ovanstående talare. Bra ljus, hudtoner och vinklar. Jag stör mig bara på att det är en pyttesnutt av handen i bild fem som är kapad. Brukar inte bry mig så mycket om sådant, men i just den här bilden känns det lite fel. Hur som helst - kanonbra jobb. Det här är nog bäst so far.
Skapad 2008-01-20.
Sheena
Bra jobbat. Effektfull efterbehandling (utan att gå överstyr även om bild 4 är på gränsen). Dom tre första tycker jag är dom bästa i sessionen. 5:an känns som att den inte riktigt fått samma stuk som dom andra i efterbehanlingen. 6:an börjar närma sig de första tre och i 7:an känns det som att du är tillbaka på banan igen. I 8:an är det något med bakgrunden som känns som att det inte riktigt stämmer. Jag TROR att sessionen skulle vara allra bäst om bild 4 och 5 plockades bort. Hur som helst. Jag gillar det ni åstadkommit.
Skapad 2008-01-20.
Black and White
Glömde kommentera att jag tycker att Sandra har utvecklats fantastiskt mycket under den tiden jag har huserat på mb. Flera tummar upp!
Skapad 2008-01-20.
Black and White
Fina bilder. Sista blir favorit. Tyvärr tycker jag inte att tatueringarna alls passar in i just den här stilen, men, men, jag antar att dom sitter där dom sitter ...
Skapad 2008-01-20.
PA 100
Snyggt med bra variation som ändå håller sig till temat. Rent tekniskt skulle jag gärna sett ett något distinktare ljus och lite mer "tryck" i färgerna (är färgprofilen RGB istället för sRGB måntro?). I bild tre är det synd att man ser lite sladdar på golvet vid hennes huvud. Sedan tror jag att trean skulle vinna på att beskäras precis vid hennes rumpa så att man slipper se golv och pianopallens ben. Något mer ljus i ansiktet hade också varit tippen. Jag tycker inte att det här är så himla mycket pinup (då tänker jag mer 50-tal, det här är väl mer typ 20-30-tal eller?) men det gör absolut ingenting. Jag tycker att du har gjort ett bra grund jobb.
Skapad 2008-01-20.
Närgången vid vinkel
Riktigt bra variation och schyssta bilder överlag.
Skapad 2008-01-18.
EMIL
Jag håller med Li, konstigt att det inte kommit fler kommentarer. Fina bilder, fin modell och fin miljö. Däremot gillar jag inte riktigt ramen runt bilderna.
Skapad 2008-01-15.
First session
Bästa tipset till fotografen är att försöka se till att exponera rätt. Samtliga sessioner känns för mörka.
Skapad 2008-01-14.
stina - natural
Fyran tycker jag är absolut bäst. Bra uttryck!
Skapad 2008-01-14.
Vågat
Sista är fantastisk. Tvåan är också schysst. Där känns det verkligen som att hon vinglar på rätt fint.
Skapad 2008-01-12.
Lena - Silverland
Kan bara instämma med ovanstående talare. Riktigt bra glamour bilder.
Skapad 2008-01-10.
Sekreteraren & After Work ;-)
Bilderna måste ju inte alls efterbearbetas. Det väljer du själv. Men vill du ha riktigt, riktigt bra bilder så har du nog inget större val. Bilderna är helt ok men du får jobba mer med ljuset. Bild tre är för mörk. I bild 5 hade jag viljat ha lite mer ljus på modellen. Till modellen blir tipset att tänka på underlaget i ansiktet. I bild 3 och 4 blir ansiktsfärgen väldigt annorlunda än färgen på armarna. Det blir inte särskilt snyggt.
Skapad 2008-01-09.
Mixed up
Bild 7 är det något extra med. Sedan är speglingen från glaset rätt kul. :-)
Skapad 2008-01-08.
Form, och lite färg
Jag gillar bild 2 och 3 tillsammans. På det här sättet kan man skapa nya spännande former med kroppen.
Skapad 2008-01-08.
Perfect lips
I princip är ju hela denna session redan uppladdad. Du kan enkelt lägga till den första i ditt portfolio utan att ladda upp en gång till.
Skapad 2008-01-07.
Med Ann-Sofie i garaget
Helt klart hög potential, men ljussättningen måste du jobba mer på. Jag kan till viss del sympatisera med din inställning. Fortsätt att sträva efter att ta kanonfina bilder direkt i kameran. Men, dom där värstingbilderna kan du nog glömma om du inte vill lägga någon som helst tid på efterarbete. Kontrast samt svart och vitpunkt anses nog vara ett minimum. Det klassas dessutom som traditionellt mörkrumsarbete (liksom en hel del annat digitalt efterarbete). Att inte efterbehandla blir som att skicka bilderna till ett kasst fotolab (eller som förr när man skickade en rulle svartvit film på framkallning, då blev allt jämngrått och hur tråkigt som helst).
Skapad 2008-01-07.
Sara
Naturligt? Jo, på sätt och vis. Schyssta, "enkla" porträtt och bra jobb av modellen. Tyvärr är retuschen i häftigaste laget. Ett plus iofs för att händerna följer samma tema. Men man kan inte med den bästa vilja i världen kalla det naturligt. :-)
Skapad 2008-01-07.
Biblioteket
Toppenbilder! Och stylingen är ju fullkomligt lysande. Som hämtat från 60-talet (? är dålig på årtiondena).
Skapad 2008-01-07.
Anne
Håller med om att modellen är fantastisk. Sedan tycker jag att bilderna är jättefina. Naturliga, enkla och fräscha.
Skapad 2008-01-07.
Ramin
Coola bilder med fanatstisk styling. Du rockar verkligen Amanda!!! Och du Andreas levererar bra bilder som vanligt. Schysst ljussättning (kanske nååågot för ljust på skuldran i bild 1 om man ska vara petig).
Skapad 2008-01-06.
Ann
Rolig och snygg serie bilder. Jag gillar modellens agerande och galna poser. Hur gör hon??? Sista bilden blir en skithäftig kontrast till de tidigare bilderna. Den blir en brilliant uppvisning av hur en modell ska kunna förändra sig. Jag applåderar den enastående förvandlingen!
Skapad 2008-01-06.
Bird Of A Feather
Läcker styling. Jag tycker att den gör sig absolut bäst i första bilden.
Skapad 2008-01-05.
gravel Fashion
Kanske en knäpp kommentar, men jag tycker betydligt bättre om nya "loggan". Och vad gäller bilderna så ser dom bra ut.
Skapad 2008-01-04.
Red !
Schyssta bilder och bra ljus. Jag gillar "vind" i håret. Det ger lite fart i bilderna. Tvåan känns lite väl mycket Top Model bara. :-)
Skapad 2008-01-04.
40tal 3(3)
4:an är definitivt den som sticker ut. Jag är inte allt för förtjust i tyget, men modellen och posen är lysande och ljuset är bra.
Skapad 2008-01-04.
Sexy look
Bra ljus!
Skapad 2008-01-04.
Sophie goes gold
Det här är nog bland de bästa "nybörjare i studion bilder" som jag sett. Snyggt jobbat! Det har blivit lite för ljust i håret bara (och i ansiktet på bild 7). Ser fram emot att få se fler sessioner från din nya studio. :-)
Skapad 2008-01-04.
Studioshoot.
Wrooom, nu startar motorsågen. Nä, skämt åsido, bilderna är helt ok och bild två är favoriten. Men -Andreas har levererat så många riktigt bra sessioner att jag förväntar mig mer än det här. För mig hamnar denna session bara ett snäpp över "medelmåtta". Sorry!
Skapad 2008-01-04.
"Marionettdocka"
Hmmm, jag undrar bara om jag fått minus kommentarer för att ni tycker tvärt emot mig eller för att jag är okonstruktiv??? Jag tycker nämligen inte själv att det är något fel på själva kommentaren.
Skapad 2008-01-03.
Rut
Största skillnaden är väl ändå storleken på bilderna ... Skulle vara enklare att se skillnaden om du laddade upp större bilder.
Skapad 2008-01-03.
"Marionettdocka"
Glömde kommentera att jag tycker att det ska vara mycket luft upptill, gärna lite, lite mer än vad det är nu.
Skapad 2008-01-03.
"Marionettdocka"
Oooo. I love!!! Bästa jag sett på länge, både i agerande, styling och idé.
Skapad 2008-01-03.
Porträtt
Intressant modell. Tyvärr håller bilderna inte någon vidare teknisk kvalitet. Mindre gulstick och bättre skärpa skulle sitta fint.
Skapad 2008-01-03.
Mimmi
Kanske var lite otydlig - med "svart" menar jag mest att huden ska bli mörkare utan att dra mot rött.
Skapad 2008-01-02.
Mimmi
Jag gillar verkligen bild ett. Sminket är fab! Rent tekniskt så ser det ut som att du använt multiply för att göra vinjetteringen. Nedre delen av armarna får en mindre smickrande färg. Jag skulle hellre se att det drar mer mot svart än rödbrunt. I övrigt bra.
Skapad 2008-01-02.
Emotions
3 och 5 blir mina favoriter. Härlig stämning och härlig svärta.
Skapad 2008-01-02.
Sheet-kul
Första och sista blir mina favvisar. Jag gillar verkligen när man i princip bara ser läpparna. Blir en schysst effekt med färgen mot det vita.
Skapad 2008-01-01.
Minspel....
Kul idé, bra färgtoner, snygg make, tuff inramning och bra variation. Bra jobbat av både modell och fotograf. Jag gillar nog bild två bäst. Bra jobb att fortfarande se snygg ut med en sådan min. :-)
Skapad 2008-01-01.
Darkness
By the way så tycker jag definitivt att 3.3 som sessionen ligger på nu är för lågt betyg. Jag hoppas att ni struntar i betygen.
Skapad 2008-01-01.
Darkness
Fina bilder. Känslor, hmmm. Jag lämnar det den här gången och går mer på "hårdvaran". Bild ett tycker jag allra bäst om. Bra attityd från modellen och härlig kontrast. Ljuset på benet gör att det får alldeles för mycket uppmärksamhet. Mörka ner det i efterbehandlingen så att det blir ungefär lika mörkt som modellens bortre arm (längst bort från ljuskällan) eller till och med något mörkare. Vänster hand skulle kunna vara nååågot mörkare även den. Kan du dessutom få lite mer ljus på låret så blir det en bild i toppklass. Bra jobbat av er båda.
Skapad 2008-01-01.
Medelhavet
Färgskalan är, som tidigare talare har sagt, väldigt bra. Sedan är bilderna i sig väldigt fina också. Ett och två blir mina favvisar.
Skapad 2008-01-01.
Michaela / Anya / Synoptik / Prada
Håller med i hyllningskören - snygga bilder med väldigt bra "stuns" och en fantastisk modell.
Skapad 2007-12-30.
"SUZANNE"
Ovanifrån perspektivet gör att modellen ser nedtryckt och rätt "hunsad" ut. Det blir tydligast i bild tre. Plus annars för att modellens ansikte får synas tydligt i bild två och tre.
Skapad 2007-12-29.
White & White!
Men oj vad låga poäng. Nog är det här värt åtminstone medelbetyg. Enkla och fina studiobilder. I tvåan önskar jag att det hade varit lite mer ljus i ansiktet. I övrigt tycker jag att ljuset är helt ok. Det är inte platt utan ger bra volym.
Skapad 2007-12-28.
Sara goes to Hollywood
Gillar verkligen kompositionen och stylingen i bild 3. De funkar utomordentligt bra tillsammans. Ettan är jag mindre förtjust i.
Skapad 2007-12-28.
Drama del'Arte
Överlag lite för lite "sting" i bilderna, men allra mest i dom första. Sista bilden tycker jag är bäst. Har dock inte bestämt mig om jag tycker att den skulle bli bättre om man mörkade ner handen till vänster eller om den ska vara kvar som den är. Den stjäl en del uppmärksamhet, men det kanske är bra?!
Skapad 2007-12-27.
Triptyk
Snyggt!
Skapad 2007-12-27.
När det blåser på månen
Bra bilder överlag. Som så många andra sagt så håller jag med om att det är trean som står ut från mängden. Sista bilden skulle du nog ha kunnat välja bort helt och hållet.
Skapad 2007-12-27.
Befintligt motljus
Bra retuschjobb. Det kanske inte håller i tryck, men på bildskärm ser det i alla fall bra ut.
Skapad 2007-12-26.
*FUR*
Det kanske är meningen, men jag tycker att modellen ser så oerhört sorgsen ut. Personligen tycker jag att det skulle passa bättre med lite mer glädje och "glam" över dom här bilderna med päls.
Skapad 2007-12-26.
Uppesittar kväll - Tobe Session
Schyssta bilder. Jag tycker dessutom att det är skönt med sådana här "blandade" sessioner. Dom är kul att titta på eftersom variationen blir större.
Skapad 2007-12-23.
Vintervitt
Läcker styling. Fina bilder. Jag gillar Hobbes kommentar, inte för att jag tror att det verkligen är en folkvagnsbuss, men med lite fantasi så ser man den. För er som inte fattar - kolla reflexerna i ögonen!!!
Skapad 2007-12-22.
Bländande
Det känns som att det är bra "drag" i den här sessionen. På något sätt är färgerna rätt kraftiga utan att för den skull vara för mättade. Snyggt jobbat!
Skapad 2007-12-21.
maffia
Tvåan är härligt påträngande och "kraftfull". Trean tycker jag inte riktigt om med det korta skärpedjupet. Ögonen känns helt fel. I sista bilden syns ett tydligt avgränsat ljusare område runt cigarren. Någonting kvarglömt som spökar? Om inte så rekommenderar jag att kanterna "blurras" så att det inte blir så himla markant. I övrigt är den bra med schysst ljussättning och lyckade rökslingor.
Skapad 2007-12-19.
Vaxholms väsen
Ett och fem. Nice! "Flygbilderna" är läckra, men jag tycker ändå bäst om just ettan och femman.
Skapad 2007-12-18.
Roma
Fantastiska bilder som ger känslan av gamla oljemålningar. Snyggt!
Skapad 2007-12-15.
On black
Fyran är en bild man verkligen reagerar på. Naket, naturligt och seriöst. Inget glamourstuk här inte. Kanonbra!
Skapad 2007-12-13.
Samurai essence
Tvåan blev en klar favorit. Ljus, pose, känsla, komposition - allt stämer. Trean tycker jag har en väldigt intressant beskärning (positivt menat). Bild ett är skön, men jag kommer inte riktigt överens med ljuset i den. Känns som att det blev lite väl mycket i pannan.
Skapad 2007-12-13.
Utfrätt!
Calle: jag har full förståelse för att alla inte gillar dom här. Sedan ser dom faktiskt rent ut sagt fördj-vliga ut på fel skärm. Har precis sett dom på min kalibrerade hemmaskärm ... usch!
Skapad 2007-12-12.
PLAY
Den här sessionen har jag helt och hållet missat. Riktigt snyggt och kul tema. Dt är bilder man blir glad av. :-) Sedan är ju ljuset och sv/v konverteringen riktigt bra.
Skapad 2007-12-12.
Kvinnan i mig...
Klassiska Hobbebilder. Bra jobbat! Håller med förste talare (Gustaf L) i allt han säger. För mig känns retuschen allra mest i bild 4 där det blir "lite extra för mycket". :p
Skapad 2007-12-12.
Rasrisk!
Första bilden blir den givna favoriten. Mycket passande efterbehandling!
Skapad 2007-12-12.
Utfrätt!
Tack för era kommentarer. Simon: Jag testade bilderna i lite andra efterbehandlingar, bl.a. svartvitt som funkade jättebra. Jag hade väldigt svårt att bestämma mig för slutgiltig efterbearbetning, men svartvitt blir kanonfint. Gustaf: Jag ska testa att ta fram en papperskopia. Tack!
Skapad 2007-12-12.
Underwear & Pin up
Stort tack till er 3 av 847 som orkat skriva en kommentar. :p
Skapad 2007-12-11.
Mli
Jag gillar verkligen karaktären på dom här bilderna. Sedan tycker jag faktiskt inte att variationen är så himla mycket att hänga upp sig på. Det här är betydligt större variation än man hittar i många andra sessioner. Hur som helst så har ni gjort jäkligt fina bilder! Ser fram emot att lyssna på Kristofer under Norrlandsdagarna.
Skapad 2007-12-10.
Virkat
Bild ett blir helt klart favorit tätt följt av bild 4. När det gäller ljussättningen så tycker jag helt klart att även den är bäst i ettan.
Skapad 2007-12-10.
Josefine
Snyggt. Gillar stilen med det hårda ljuset. Sedan gillar jag stylingen också. Tala om sotade ögon ... Nice!
Skapad 2007-12-09.
"Barbara Hutton"
Fyran och femman gillar jag bäst. Jag tycker att bakgrunden är snyggast i de bilderna.
Skapad 2007-12-09.
Motljus
Intressanta bilder. Ettan blir min personliga favvis. Tvåan tycker jag inte riktigt funkar när bysten är så pass stor. Jag tror att det skulle bli bättre om man fick se mer av midjan.
Skapad 2007-12-09.
Den Lilla Lila
Första bilden blir min favorit. Härligt starka fäger och schysst ljus.
Skapad 2007-12-09.
Communication
Känns typiskt bildbyrå. Schyssta bilder. Hittar dock en grej jag skulle åtgärda innan leverans till bildbyrån - i bild 6 skulle jag klona bort dom fula märkena på dörren. Egentligen skulle jag vilja ta bort alla skyltar, men åtminstone "smutsen" på dörrkarmen.
Skapad 2007-12-04.
Purple Love
Jag gillar både stylingen, ljuset och modellens uttryck i bild 1. Kan hända att bilden är något mörk, men jag tycker att det funkar kanon ändå. Den blir väldigt behaglig att titta på. Kul förresten att se Sandras utveckling. Det går ständigt framåt.
Skapad 2007-12-03.
Fönster
Jag gillar bild 3 allra mest. Vet inte riktigt varför men det skulle kunna bero på att "instängdheten" känns äkta.
Skapad 2007-12-03.
Fängslande!!
Jag håller med ovanstående talare. Alldeles för mörka bilder. Vad är vitsen när man knappt ser motivet?!
Skapad 2007-12-03.
militär
Uppladdningskvaliten på bilderna känns inte bra, men modellen är helt klart spännande.
Skapad 2007-12-02.
Gott och blandat
Ja, vad kan man säga? Superfina bilder helt enkelt.
Skapad 2007-12-02.
Några porträtt
1, 3, 4, 6, 9 - that´s my pick. Dom är så olika i karaktären att det är svårt att välja en enda ...
Skapad 2007-11-30.
Trashy Mama
Bild tre är lysande. Dom andra är jag inte så förtjust i. Och det mest för att sådana här sessioner ofta känns så himla tillgjorda, så även denna (i mina ögon då :p).
Skapad 2007-11-28.
Lumiére
Riktigt snyggt. 1, 2, 5 och 6 tilltalar mig mest. Den klassiska bakgrunden är med igen och här funkar den kanon!
Skapad 2007-11-28.
"Juveliga Sandra"
Kanonfina bilder
Skapad 2007-11-28.
Nöjes magasinet city
Riktiga höjdarbilder med bra variation. Bland de bästa jag sett här på MB trots att det är rätt "enkla studiobilder". Jag gillar verkligen modellens inlevese. lBra jobbat av samtliga!
Skapad 2007-11-28.