Modellbilder.se

Draped Woman Reclining

Uppladdad
2009-10-16
4093 11
Om fotosessionen

Titeln är lika med namnet på den bronsstaty, av Henry Moore, som jag funderade fram som en användbar miljö för ett utomhusfoto med just Nina Imboden som modell.
Statyn har stått här i Gävle närmare 30 år nu, på samma yta mitt i stan som där vår ständigt brinnande julbock brukar stå ;)
Nina och jag bollade lite idéer och kom fram till att ett tema med modell som spelar upp en scen av filmstjärna från sent 40'tal, tidigt 50'tal, som möter sina beundrare i verkligheten, skulle kunna funka rätt bra.
Nina tränade hemma framför spegeln och det skaffades kläder och accessoirer i färger som skulle matcha statyn och när Dorion anmälde intresse för att fixa Nina's hår och smink, då var denna session direkt given, vi skulle bara göra den.
Resultatet blev totalt 17 bilder som ställts i ordning för leverans till modell och MUA. Vi visar ett gemensamt urval om åtta bilder här där bilderna medvetet ställts till att efterlikna de filmstjärnebilder jag och andra ungar sprang runt och bytte med varandra när vi gick i småskolan på 50'talet ;)

Jag kan tänka mig att byta en(1) Nina mot fem olika Rita Hayworth, tre olika Mae West, två olika Brigitte Bardot, fyra Marilyn Monroe, två Elvis och en Tommy Steele och så vill jag ha två olika Ava Gardner på topp :) Har ni dåligt med "rätt valuta" så får ni nöja er med att se dessa åtta bilder i session :)

Kamera: D700 + Nikon 70-210 AF.
Ljus: Björn Ajax, Ragundafotograferna.
Smink och hår: Dorion (ni vet vem hon är)
Klänning: Latex från Naucler Design, Umeå.
Skor: Din Sko, Gävle.
Handväska: Glitter, Gävle.
Handskar: Vintage från "Nött och Nytt", Gävle.
Päls: Del av en unik kvinnas bröllopsutstyrsel som jag köpte med mig hem från USA 2003. "Man made material" för de som är känsliga för sånt.
Smycken: Sparsamt från modellgarderoben.

Nina, are you still listening? This is for you with <3, without just YOU this would never have happened.
Big thank's my friend.Du behöver vara inloggad för att lämna kommentarer. Logga in här.


 • 2/10 -10 13:07

  Modell  Linda K Gud så snygga bilder! Älskar ALLT!! Modellen, Poserna, Make/styling, Platsen, ljus å snyggt fotat!! :D Snyggt jobbat av er!!! :D

  + 2 - Ta bort

 • 1/1 -10 18:01

  Modell  Maria E Mkt lyckad session, Det var roligt att få delta som publik vid sessionen.... Vi var många som samlades innan den efterlängtade modellen och fotografen tillslut dök upp.

  kanon jobb

  + 1 - Ta bort

 • 4/11 -09 14:27

  Modell  Therése P nina är väldigt snygg här,3an är min favoritbild.tyvärr är det lite skuggor som jag önskat bort,men ett bra jobb av er.

  - Ta bort

 • 16/10 -09 20:38

  Modell  Boel L Där är ju sessionen som det talats så mycket om, detta var riktigt bra Roland. Tycker det är snyggt ljus ni fått till. Vacker Nina är och snygg make. Bra jobbat av Er alla. ~Kram

  - Ta bort

 • 16/10 -09 19:56

  Modell  Tallee S Verkligen elegant och tjusigt! Modell ser ut som en av de stora filmstjärnorna från 40-50-talet. Snyggt ljus Roland.

  - Ta bort

 • 16/10 -09 14:55

  Modell  Dag K OH!Detta var lovely!!
  Bild 1, jag blir avis:)
  Mycket estetiskt kvinnligt.
  Bra jobbat!

  - Ta bort

 • 16/10 -09 12:41

  Fotograf  Anders L (forts från ovan)

  Jag skulle kanske ha klonat bort en del vardagliga detaljer; skylten för övergångsställe har nämnts, och jag skulle nog ha plockat bort flaggstången på bild fem och kanske försökt bli av med de lite trista hustaken i ett par av bilderna. Men det är petitesser: ett imponerande jobb med mycket gott resultat! Grattis till alla inblandade!

  - Ta bort

 • 16/10 -09 12:41

  Fotograf  Anders L En mycket intressant och imponerande session! Ett sådant arbete som ligger bakom och en sådan omsorg om detaljerna! Nina är perfekt som filmstjärna från tiden när det begav sig, Dorion har som alltid gjort ett fantastiskt jobb, och Roland vet hur man med garderob och accessoarer förskönar en vacker kvinna! Och jag ser att Björn har varit behjälplig med ljuset! Förstår att det inte var de bästa ljusförhållandena vid fotograferingen, och ljuset varierar följaktligen en hel del i karaktär mellan bilderna.

  (forts nedan)

  - Ta bort

 • 16/10 -09 01:06

  Fotograf  kg S Riktigt kul att få se resultatet av den session som hela träffen kändes uppbyggd kring på något vis :-)
  Nina gjorde en lysande insats. Rolands sinne för detaljer är storartat (jag har fått allt beskrivet för mig, annars hade jag nog missat en hel del av dem) titta noga!
  Dorion förvandlade Nina till den filmstjärna hon dök upp på inspelningsplatsen, förlåt, fotoplatsen, som.
  Gävleborna stod på balkongerna och vinkade, trafiken stannade upp och cyklister höll på att välta. Ett under att ingen kom till skada.

  Bra planerat, bra samarbetat och bra slutresultat, som kanske hade blivit ännu bättre om ni fått solen där ni velat ha den.

  Stå på!

  - Ta bort

 • 16/10 -09 00:52

  Fotograf  PeterL Detta va Snyggt!!! Mycket kvinnligt och bra jobbat av Nina, klädval och tema, styling flyter på mer än väl... Och poserna tar verkligen vara på statyn. Härligt foto, ljus och efterarbete. Ja, bra jobbat av alla inblandade!! Kvinnligt jobbat, ja, så att säga..... :-) Personligen hade jag klonat bort "här går man" i bild tre men... som sagt...

  - Ta bort

 • 16/10 -09 00:44

  Makeupartist  Sarah Maria A Jag orkade inte läsa hela texten =)

  men jag gillar bilderna =)
  Klänningen är underbar!
  Och Nina passar så bra i denna styling!
  You rock girl!
  Fint och sparsamt smink!
  Japp me like!

  - Ta bort