Modellbilder.se

Dressage is a teamwork!

Uppladdad
2009-08-06
2856 14
Om fotosessionen

En fortsättning av bilder från Boel's besök i Gävle, före Hallstaträffen, där vi hade en "inspirationsbild" bestämd sedan rätt lång tid tillbaka. Vi tog inte särskilt många bilder som förlaga för den här serien, intresset låg mest på att hitta möjligheten till en bildkombo som visar lite av "efter/före" inom en lite vidare ram än vad förlagan visar.

Det skall erkännas direkt att "friläggning" är inte en teknik jag hunnit lära mig än så jag bad Ingela S. i Norrköping om hjälp för just den delen. All retush är gjord av mig, och även valet av stockbild, men Ingela "plockade ut Boel" ur mina bilder och placerade henne rätt på podium med skuggor och speglingar rätt lagda.
Beskärning, skärpning och anpassning till MB format efter det tog jag hand om själv.

Jag har valt att inkludera mina egna bilder av Boel som Ingela fick att jobba med för att kanske någon kan se ett sätt att göra grundbilder som kan vridas in i ett montage i ett senare skede.

Inspirationen, sista bilden, gavs mig via länk av Boel, är säkerligen copyrightskyddad men om herrar moderatorer kan låta den ligga kvar åtminstone till dess sessan ramlar över kanten på första sidan så skulle jag vara tacksam. Vi har ju inte direkt gjort "abuse" på den, bara visat ursprung för idé.

Som vanligt när det gäller modeller jag har fått förmånen att få fota, du är inget undantag vännen, när som helst igen med en ny idé Boel, och med Sofias hjälp kan vi göra det.

Jag sa det sist; en gång till då, ladda kamerorna, fota Boel, det finns fortfarande ett oräkneligt antal otagna bilder av den modellen :)

Tack för gott samarbete vänner.../R...

Edit 7/8-09: Som utlovat har jag nu tagit bort den copyrightskyddade inspirationsbilden men för de som fortfarande vill se den så finns den här på sin legala plats...

http://www.obsessionart.com/cat_id//jump/0/product-Ray-Leaning-Dressage-ray_RAY024.htmDu behöver vara inloggad för att lämna kommentarer. Logga in här.


 • 17/9 -09 16:24

  Modell  Lena N Nja.. inte riktigt i mitt tycke... Kul outfit etc men för mej håller inte d här

  - Ta bort

 • 10/8 -09 10:01

  Fotograf  Göran M Snyggt och häftigt med en riktigt skön attityd. Dessutom är ju retuschen mycket spännande. Kanske att det borde finnas mer realistiska skuggor på podiet, bland annat efter stolparna. Något gula hudtoner.

  - Ta bort

 • 8/8 -09 21:33

  Fotograf  Patrik L Bra jobb av alla. Extra plus till den utmärkt aretuschen av Ingela.
  mvh Patrik

  - Ta bort

 • 8/8 -09 11:50

  Grafiker  Cindy G Kanonfina bilder! Alla har gjort ett superbra jobb!!

  - Ta bort

 • 7/8 -09 08:50

  Uppdragsgivare  Johnny H Roliga och annorlunda bilder! Snyggt genomfört! Bild 3 är min favorit - där jag gillar minen och den kaxiga attityden. Synd dock att vänster öga försvinner. Efterarbetet är kanon. Hoppas få se mer av just den här typen av bilder! /J

  - Ta bort

 • 7/8 -09 08:23

  Stylist  Elisabeth H fint samarbete o modellen loyfts fram till sin rätt i friläggningen!

  - Ta bort

 • 6/8 -09 22:14

  Modell  Tola L Oj då....Älskar DEN ska det vara o inte SEN,hahaha=)

  - Ta bort

 • 6/8 -09 22:12

  Modell  Tola L WOW!!!
  Första bilden är ju helskön!!!
  Gillar verkligen idén,en sån outfit,älskar sen=)
  Posen är bäst på första bilden ,trean håller oxå enligt mig,gillar den dominanta minen ,aningen lite mera ansikte åt kameran hade varit perfekt=)
  Det jag inte gillar är faktiskt makeupen tyvärr.(Men det är en smaksak)

  Superfin retusch Roland o en kanonfin insats av Ingela.

  Jättekul att få se före o efter bilderna.
  Kram/Tola

  - Ta bort

 • 6/8 -09 21:59

  Fotograf  Tobias K Här var det verkligen ett grupparbete.
  Riktigt bra gjort! Jag är verkligen tokförjust i bild nr 5 som jag tycker är sjukt häfftig!

  - Ta bort

 • 6/8 -09 21:03

  Modell  Tallee S Sorry, jag skrev Cindy och menade Ingela : (

  - Ta bort

 • 6/8 -09 11:57

  Modell  Tallee S Ja, men titta! Ni har ju lyckats bra tycker jag. Jättekul ursprungsidé för det är en läcker bild. Alltid kul att se före och efter bilder. Tycker du lyckats bra med retuschen Roland. Och Cindys friläggning är kanon och hur trovärdig som helst. Skuggorna är på rätt plats osv. Kläderna...I like. Och Boel ser ut att dominera. Tycker som Christina att hakan på bild 3-4 kunde ha varit lite nedåt. Men samtidigt så ser man ju att vackra Boel dominerar här ; )

  - Ta bort

 • 6/8 -09 11:21

  Fotograf  kg S Ettan o trean ser lyxiga ut, kan man skriva bra miljöval? Stå på!

  - Ta bort

 • 6/8 -09 10:32

  Makeupartist  Christina C Ettan är otroligt snygg, podiet ger verkligen det lilla extra. Mkt bra pose också. I bild 3 (o 4) tycker jag att lite sänkt haka hade varit snyggare.
  Makeupen funkar inte för mig, det känns lite dragqueen, ingen blending överhuvudtaget.
  Men ettan som sagt är en riktigt bra bild

  - Ta bort

 • 6/8 -09 09:58

  Modell  Dag K Coolt,läckert.
  Utifrån grundbilden ,hade jag gärna sett Boel i samma pose med huvudet:)gärna i svartvit.
  Roligt att se hur man kan bygga på bilder.

  - Ta bort