Modellbilder.se

2 x first time

Uppladdad
2007-12-21
2506 10
Om fotosessionen

Så var det då dags. Den allra första egna sessionen. I en halvfärdig studio. Jag som knappt satt foten i en fotostudio tidigare..och nu skulle jag då alltså FOTA i den oxå! :) Lånade blixtar (har beställt egna..kommer snaaart) ..hmm..hur var det nu man gjorde för att få det där snygga ljuset? *s*

Hur gör ni proffs egentligen för att hålla ordning på allt? Ser ju massor jag missat så här i efterhand..men under fotograferingen kunde jag bara koncentrera mig på att komma ihåg vilket håll jag skulle skruva för att få större bländare...haha..

Jaja, man är ju här för att lära..eller hur! :O

Hur som helst, en eloge till Anna som oxå var helt färsk, men ack så tålmodig med den förvirrade fotografen. :) Hon har potential tjejen, eller hur!

*reminder to self: måste skaffa Photoshop snart*

Nu vill jag väldigt gärna höra vad ni tycker..och framför allt vad jag hade kunnat göra annorlunda för att få lite mer spännande ljus tex. Tack tack! :)
-------------------------------------

Tomten kom med en bok om Photoshop, så nu har jag för första gången testat att leka lite.. har därför laddat upp nya versioner av bilderna. :)

Kom gärna med synpunkter, tack! Och God fortsättning! :ODu behöver vara inloggad för att lämna kommentarer. Logga in här.


 • 7/1 -08 01:56

  Modell  Mia P Gillar sminkningen:)

  - Ta bort

 • 22/12 -07 11:42

  Fotograf  FashionPixel P Härliga bilder!! Att tänka på vi bilder liknande dessa är: En blixt brukar räcka...komplettera med en reflektor av vit typ, variera ljuset i olika vinklar (snett upp, ner och sidan) mot modellen med reflektorn som lättar upp skuggorna.

  Håll skärpedjupet som i den sista bilden så man ser det vitala, allså sminket i detta fall. Fokusera på ögoon/en så minst ett är skarpt. Retuschera bort ev finne eller födelsemärke.

  Ladda upp bildern ai 800 pixels storlek så kommer allt bli super fint!

  Bra jobbat av er!

  - Ta bort

 • 21/12 -07 08:13

  Fotograf  Kim N Åh, tack alla. Ja, svettigt var det att agera mua, stylist och fotograf..*s* och jag håller helt med dig Sarah Maria om läppglanset Det här är ett typiskt exempel på när man bara "kör på" och inte tänker på att man faktiskt kan stanna och lägga NYTT. (för jag tänkte på det under tiden oxå..) *s* som sagt..ÖVNING! :)


  - Ta bort

 • 21/12 -07 08:11

  Modell  Cecilia J Jag tycker sminket är jättefint! :D Fina bilder! :)

  - 1 - Ta bort

 • 21/12 -07 08:00

  Fotograf  Peter B Sista bilden är kanonbra... Bra jobb av alla inblandade..

  + 1 - Ta bort

 • 21/12 -07 07:31

  Makeupartist  Sarah Maria A Om sminket kan jag kommentera då =)
  vad är det för skugga du använt den limegröngula? assnygg!!
  Jag gillar maken men jag hade nog valt att inte ha nån färg på läpparna för att nu känns det som om dom är slarvmålade! Men jag håller med Li om att strassen är riktigt snygg som detalj på läppen!
  Snyggt jobbat =)

  - 1 - Ta bort

 • 21/12 -07 04:16

  Fotograf  Fredrik Å Jag har ingen aning om vad Nichlas ser som inte jag ser...
  Gillar färgerna i fyran. :) Händerna är skarpare än ögonen. Se till att använda en fokuspunkt som är nära ögonen för bästa effekt.

  + 1 - Ta bort

 • 21/12 -07 01:35

  Fotograf  Kim N Tack! Ja, jag försökte göra som vi gjorde sist..men fick inte alls till det som du fick. :) Hade vit bakgrund, ett svart draperi till höger om modellen. Huvudljuset snett till höger framför, och sen en blixt med vitt paraply till vänster på olika avstånd och med olika styrka.

  Det är bara övning, övning och mer övning som gäller. :)

  Har beställt mitt blixtpaket och färgfilter idag. ;)

  - Ta bort

 • 21/12 -07 00:57

  Makeupartist  Kim N Tack tack! Ja skärpa borde jag ju kunna fixa utan efterarbete. Och efterarbete, ja det får komma när jag skaffar PS. :)

  - Ta bort

 • 21/12 -07 00:55

  Modell  Li L ljus det har jag aldrig någon aning om, så det får du fråga nån annan om ;)

  men modell och smink det kan jag säga i alla fall nåt om och det är vackert.
  ja. :p

  gillar den lilla extra detaljen med den ensamma strassen på läppen, mycket fint. Vacker modell med strålande fina ögon. Finfint.

  Saknar lite skärpa, lite kontrast och en touch av efterarbete MEN med tanke på beskrivningen så har jag förståelse för det alltihop :)

  Snyggt jobbat!

  + 1 - Ta bort