Modellbilder.se
Kategori
Porträtt
Stad
Umeå
Län
Västerbottens län
Skapad
2018-01-07

Projektet provisoriskt benämnt: One model, one photographer, endless expressions.

Projektets mål är att med bilder visa de många uttrycken och känslorna en människa kan frambringa. Förhoppningen är att projektet ska mynna ut i en mindre utställning i umeå. 

Detta är för att belysa vikten av att inte döma en människa för det första intrycket denna inger, men också som ett kreativt experiment för att se hur mycket variation man kan skapa med just en modell och en kamera.

Bilderna kommer alla att skapas i min hemmastudio i Umeå under kvälls - och helgtid med en enfärgad bakgrund och minimalt med rekvisita runt modellen annat än det som modellen bär och direkt interagerar med. Detta som en del i att lägga fokus på modellen själv. Fotografierna kommer att variera i “vad” som visas alltifrån helkroppsbilder till enstaka kroppsdelar kommer att avbildas i olika ljussättningar. Inga könsdelar kommer att visas i bilderna men det kan förekomma mer lättklädda bilder varför modellen bör vara beredd även för nude shoots.

Bilderna kommer att variera i kläder, smink och stil för att på så vis förmedla en känsla eller stämning till åskådaren. Modellen kommer behöva stå för mycket av detta men jag har en del utstyrslar och accessoarer. För en del av de kläder jag har i åtanke skulle dock en modell i storlek 34-38 passa bäst.

 För detta projekt är jag ute efter en kvinnlig modell som gärna får vara helt eller relativt ny framför kameran då jag gärna ser att modellens oerfarenhet och förhoppningsvis utveckling syns i bilderna. Av denna orsak är modellens ålder, utseende eller kroppstyp också mindre relevant än att kemin mellan mig själv och modellen fungerar. Målet är trots allt att visa mänskliga känslor.


Tanken är att vi löpande ska fotografera vid flertalet tillfällen under våren 2018 och vara klara under mitten/slutet av sommaren samma år. Då förhoppningsvis med runt ett hundratal bilder som vi båda är nöjda med. Det känslor och uttryck vi bestämmer oss för att fånga kommer att bestämmas löpande så att både fotografens och modellens eventuella idéer får chans att provas. 

När projektet är klart kommer du som modell att dels få tillgång till de digitala kopiorna av projektet men också en samling med samtliga bilder utskrivna på A4-papper (4 bilder/A4) som du kan använda för din fysiska portfolio.

Det här är ett TFP-samarbete där ingen lön kommer utbetalas utan modellen får tillgång till bilderna i efterhand. Upphovsrätten ägs fortfarande av fotografen men modellen har fulla rättigheter att använda de färdiga bilderna för privat bruk.

Kontakta mig för mer information antingen här eller via min hemsida

Är du intresserad av att delta kan du kontakta fotosessionens skapare.

Skapare
Erik E.
Miljö
Studio
Plats
Ålidhem
Krav
Inga förkunskaper krävs

Kontakta skaparen