Modellbilder.se

Vad är en Modell?

Vi vill börja med att göra det tydligt vad vi på Modellbilder.se anser falla under kategorin "Modell". För oss är en modell någon som brinner för att agera och stå framför en kamera för att förmedla en känsla, budskap eller produkt.

På Modellbilder.se kan alla agera Modell. Hos oss prioriteras karaktär framför kommersiellt gångbart utseende.

Din kompetens mäts utifrån det antal samarbeten du utför, din erfarenhet, egenskaper, referenser samt din egen utveckling och din förmåga att agera framför kameran. Kom ihåg, med träning och erfarenhet kan alla utvecklas!

Hur börjar du som modell på Modellbilder.se?

På Modellbilder.se räcker det med att du registrerar dig för att komma igång. Din framgång utgår från antal fotosessioner du utför med andra medlemmar på sidan. Med andra ord är det är helt upp till dig att ta kontakt med fotografer, make-up artister m.m. och komma överens om att skapa fotosessiner tillsammans.

Kan jag ta betalt som fotomodell

Det är tillåtet för medlemmar att ta betalt för uppdrag på Modellbilder.se.

Dock ser vi gärna till att du har en gedigen portfolio, flertal sammarbeten och flera uppladdade fotosessioner tillsammans med andra medlemmar på sidan innan du gör det. Detta då det försäkrar din kompetens samt att andra medlemmar kan kontaktas som referenser. Att inte följa detta kan medföra avstängning från sidan.

Vad är TFP / Time For Print?

TFP fotografering innebär att deltagarna i fotosessionen ej tar betalt för sina tjänster. Istället genomför man fotosessionen för ett ömsesidigt samarbete för att t.ex. öka sin erfarenhet, bygga ut sin portfolio eller genomföra en gemensam kreativ idé. Helt enkelt byter man varandras tid mot bilder (time for print). De allra flesta medlemmar på Modellbilder.se kör ofta TFP fotosessioner.

Bör du skriva på kontrakt/modellrelease?

En modellrelease är ett kontrakt emellan alla deltagare av en fotosession. Detta kontrakt säger vad ni får göra med de färdiga bilderna.

Ett exempel kan vara att du som fotomodell eller make-up artist ska kunna använda bilderna i din egen marknadsföring utan att vara rädd för att fotografen stämmer dig. Ett annat exempel kan vara att ni deltagare alla ska komma överens innan bilder används på digitala medier.

Vi rekommenderar att ni skriver ett sådant kontrakt för att undvika konflikter längre fram i tiden. Detta då fotografen ofta har fria rättigheter till bilderna om inte annat anges i kontrakt.