Modellbilder.se
Modellbilder.se Bloggen Postat den 10 juni 2015

Uppdatering 5 juli 2015

Idag har vi genomfört en uppdatering av sidan som del i vårt pågående ”reboot”-projekt. Här kan du läsa en genomgång av dessa inledande förändringar.


Fotosessioner med enskilda bilder introduceras

Detta är en av de mest efterfrågade ändringarna från er medlemmar. Tidigare fanns ett krav över att en fotosessioner skulle innehålla fler än tre bilder för att kunna publiceras. Då man vid tillfällen endast är intresserad av att publicera en bild från en fotosession insåg vi att denna begränsning inte håller i längden och är nu borttagen.

Före detta "enskilda bilder" konverteras till fotosessioner

Många har tyckt att enskilda bilder varit lite svårt och krånglig att förstå sig på hur den hänger samman med andra sessioner på MB - då du nu kan ha fotosessioner fritt antal bilder kommer denna funktion försvinna och slås samman med fotosessioner. Med andra ord så är alla uppladdningar på MB numera fotosessioner! Simpelt och enkelt.

OBSERVERA! Dina nuvarande enskilda bilder kommer automatiskt konverteras till fotosessioner. Vi rekommenderar att du går igenom dina fotosessioner och raderar dom du inte önskar ha kvar.

Efterlängtade solosessioner introduceras

Detta är ytterliga en stort efterfrågad nyhet på sidan. Många av er vill kunna ladda upp bilder från sessioner som ni har gjort med någon som ännu inte är medlem på Modellbilder.se — Detta har varit begränsat och lite rörigt innan.

Med de solosessionerna kan du ladda upp sessioner som du inte har gjort med medlemmar på MB. Dessa sessioner är begränsat till antal, samt kommer enbart synas i din portfolio och inte i övriga bildflöden på sidan.

Dessa begränsningar på solosessioner är till för att fortfarande bibehålla huvudsyftet med MB - det vill säga att skapa samarbeten mellan medlemmar där alla får kreditering för sina arbete och kan kontaktas. Ni känner väl till millenniets ordspråk - "Sharing is caring!"

Nya bildflöden - POPULÄRA och UTVALDA

Vi ersätter sektionen Utställningen med två nya bildflöden för att lyfta medlemmars goda presentationer på ett bättre sätt.

UTVALDA sessioner väljs av en intern jury och kommer lyfta fram samarbeten som vi tycker symboliserar MB's syfte på exceptionellt sätt. Dessa plockas från både arkivet och nya sessioner för att kontinuerligt ge inspiration.

POPULÄRA sessioner väljs kontinuerligt med en intern algoritm liknande gamla Utställningen med några justeringar. Fotosessioner som tidigare valts till utställningen kommer finnas kvar i detta bildflöde.

Högre bildkvalitet

Vi höjer kvalitén på bilder för alla medlemmar. Som fullmedlem kommer dina bilder få ytterligare en boost med större format och minimal komprimering för krispigare och mustigare fotografier!

Några till nyheter ...

Några till smånyheter kommer du säkert upptäcka när du navigerar dig runt på sidan efter dagens uppdatering. Några är direkt synliga och några lägger en bas i bakgrunden för spännande ändringar till hösten. Här är några exempel:

  • Sortera ordning på bilder i en fotosession.
  • Större tumnaglar över hela sidan.
  • Lättare layout-uppdatering av profil-sidorna.
  • Förberedelser för mobil anpassning.
  • Förberedelser för nytt PM/meddelande-system.
  • Diverse buggfixar.

Har du frågor eller funderingar inför eller om uppdateringen når du oss på support@modellbilder.se.

Fortsatt glad sommar önskar vi alla på Modellbilder.se!